CCOO denunciarà l'Ajuntament de Girona per vulnerar el dret a vaga

Prop d'un centenar de persones es manifesten a les portes del consistori per reclamar l'equiparació salarial

Davant l'enquistament de les parts implicades en la vaga dels treballadors de la recollida selectiva, el regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, ja va avançar que l'ajuntament faria netejar les voreres on s'acumula la brossa entenent que es tractava d'una neteja viària i que no entorpia el dret a vaga. La reacció dels sindicats no s'ha fet esperar i aquesta tarda, durant una concentració que han fet un centenar de persones a les portes de l'ajuntament, el responsable de CCOO ha anunciat que denunciaran el consistori.

El secretari general d'Activitats Diverses de CCOO a Girona, Xavier Vives, assegura que tenen imatges on es veuen treballadors de Musersa buidant la brossa dels contenidors. Vives també assegura que el consistori ha contractat gent en atur per fer aquestes feines. Per aquest motiu, el gabinet jurídic de CCOO està estudiant les imatges i tenen previst presentar dimecres una denúncia als Jutjats de Girona per vulneració del dret de vaga.

A més, el sindicat ha alertat que els treballadors que buiden contenidors i netegen voreres porten tota la brossa barrejada a la incineradora de Campdorà enlloc de fer-ne el triatge habitual que es fa prèviament per reciclar els materials. Per aquest motiu, Vives assegura que també volen posar una altre denúncia per atemptat mediambiental.

La vaga fa nou dies que dura i ja han fracassat dues mediacions al Departament de Treball. De moment no es preveu una solució a curt termini a la protesta dels treballadors de la recollida selectiva que reclamen que se'ls iguali el sou als treballadors de Musersa, l'altra empresa encarregada de la recollida d'escombraries. Els treballadors de FCC asseguren que cobren un 14% menys.