Els forenses diuen que les ferides de Magda Casamitjana no concorden amb el ganivet de l'acusat

Fiscalia i acusació particular mantenen la petició de 12 anys de presó per temptativa d'assassinat

El metge forense que va examinar l'alcaldessa de Roses el dia després de l'atac ha explicat que hi ha una desproporció evident entre el ganivet -que serveix per esbudellar senglars- i les ferides que tenia Magda Casamitjana. Segons Narcís Bardalet, la ferida de l'alcaldessa és similar a un petit tall que es pot fer una persona quan s'afaita mentre que l'arma de Sastre podria matar a una persona.

El forense diu que Casamitjana va patir una ferida 'més que lleu' que no va necessitar sutura ni baixa mèdica. 'Cura tòpica amb betadine', ha concretat Bardalet que afegeix que, tot i això, les ferides de l'alcaldessa podrien ser d'arma blanca. 'Estava feta amb alguna cosa molt fina i afilada, amb el que hi va haver un frec o un contacte puntual', ha explicat el metge.

El cas contra l'acusat d'intentar assassinar l'alcaldessa de Roses ha quedat vist per a sentència aquest dimecres. Jaume Sastre s'enfronta a una pena de 12 anys de presó per la temptativa. Fiscalia i acusació particular han mantingut la petició. La defensa, en canvi, demana que el condemnin a pagar una multa de 90 euros. Com a alternativa, qualifica els fets com a un atemptat i demana la pena mínima.