Els Mossos imputen un delicte d'atemptat a l'autoritat a l'home que ha agredit l'alcaldessa de Roses

El PSC lamenta els fets i assegura que l'Ajuntament es personarà com acusació particular

Els fets han tingut lloc aquest matí prop de les deu al bar 'El Caimán', situat just al costat de l'ajuntament. Mentre l'alcaldessa esmorzava amb un grup de regidors, Jaume Sastre, -que ja estava dins el bar- s'ha abalançat sobre ella, l'ha empès i ha intentat clavar-li un ganivet al coll.

La ràpida actuació dels seus companys i d'altres persones que es trobaven al bar ha permès retenir l'home que, no obstant això, ha intentat una segona vegada clavar-li el ganivet a l'alcaldessa. Es tracta d'un home que havia treballat per l'ajuntament en una empresa municipal però que va ser acomiadat i, des de feia setmanes, es manifestava davant l'ajuntament reclamant un lloc de treball que, segons assegurava, l'alcaldessa li havia promès.

Malgrat l'ensurt, l'alcaldessa només ha patit una lleu rascada al coll i es troba en bon estat de salut. Està previst que dimecres presenti davant els jutjats una denúncia formal.

Resposta política

La federació del PSC de comarques gironines ha expressat el seu suport a l'alcaldessa de Roses (Alt Empordà), Magda Casamitjana (PSC), per l'agressió que ha patit aquest dimarts al matí, quan un extreballador de l'ajuntament l'ha intentat agredir amb un punyal. El PSC ha qualificat l'agressió d'acte 'injust' i 'abusiu'. A més, ha anunciat que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular. En concret, aquest dimecres a tres quarts de nou del matí el consistori presentarà la denúncia al jutjat número 5 de Figueres. Pel PSC, 'res pot justificar un acte de pressió violenta' dirigit a un representant públic escollit democràticament pels ciutadans.

En aquest sentit, la federació lamenta els fets ocorreguts i expressa el desig que accions 'indesitjables' com la d'aquest dimarts 'no es repeteixin' en contra de cap càrrec públic de qualsevol formació política.

El PSC assegura que aquest tipus d'incidents 'no fan més que obstaculitzar el desenvolupament normal' de la feina dels representants de les institucions democràtiques. Per altra banda, la federació ha volgut donar suport també a les persones que eren presents al lloc dels fets i que 'en un acte de valentia' han evitat 'que ara haguem de lamentar pitjors conseqüències'.