Blanes vol allargar la temporada turística amb la inauguració de la ciutat esportiva

Vuit anys després de la col·locació de la primera pedra, el 20 de febrer les instal·lacions obriran oficialment les portes

'Són unes instal·lacions prou importants al país per ser considerades de les millors'. Així ha qualificat Trias la ciutat esportiva, que després d'anys d'obres i retards en els terminis, finalment podrà obrir de manera oficial les portes, tot i que ja funciona a mig gas de fa uns mesos. L'alcalde ha demanat la col·laboració del món empresarial per treure rendiment de la ciutat esportiva, argumentant que l'administració ja ha invertit en instal·lacions públiques, i ara són les companyies turístiques les que han de col·laborar per fer de Blanes 'un destí turístic i esportiu'.


També, Trias ha insistit que caldrà aprofitar aquest equipament per captar esportistes nòrdics, fins i tot els que siguin d'elit. En aquest sentit, el consistori està mantenint contacte amb entitats turístiques i esportives del països nòrdics, França i Gran Bretanya per tal que puguin venir a fer estades al nou equipament. D'aquesta manera, Blanes vol desestacionalitzar el turisme i aprofitar la distinció de turisme familiar i esportiu que té per atraure aquest tipus de públic.

L'Ajuntament de Blanes ha organitzat pels dies 11, 12 i 13 de febrer jornades de portes obertes per visitar l'equipament. En concret, el primer dia és per a les escoles i instituts; el segon, per als cossos tècnics de les entitats esportives i els empresaris turístics, i hi ha un tercer dia per al públic en general.

Les instal·lacions també estan a punt per rebre la primera competició important a finals de febrer. La ciutat esportiva acollirà del 24 al 27 de febrer la copa de Rei d'Hoquei patins.

Aquest ha estat un dels projectes més grans que ha impulsat la població i el projecte s'ha allargat durant més de vuit anys. El cost de l'equipament, que aspira a ser un referent per clubs esportius del país però també de l'estranger, ha superat els 30 MEUR.

Els tràmits per adquirir els terrenys van començar al 2002 i les obres es van iniciar poc després. Ara, passats més de vuit anys, finalment l'equipament està a punt. La ciutat esportiva té una superfícies d'uns 7.000 metres quadrats, quatre pistes i una capacitat per acollir més de 4.000 espectadors. D'altra banda, en una segona fase està previst que es construeixi una piscina i el camp de futbol.

La ciutat podrà acollir esports com bàsquet, futbol sala, handbol, gimnàstica rítmica, tennis, boxa o patinatge artístic, entre d'altres. També s'hi faran concerts, festivals teatrals, congressos o fires de comerç, segons ha avançat el consistori.

Fins a la ciutat esportiva amb bus

D'altra banda, Blanes amplia el servei d'autobús amb motiu de la posada en marxa oficial de la ciutat esportiva. Així, l'Ajuntament posarà en funcionament a partir del 13 de febrer, coincidint amb les jornades de portes obertes, l'ampliació de la línia 9 fins a les noves instal·lacions, ja que ara només arribava a Mas Cremat. Els autobusos circularan diàriament cada 25 minuts i el cap de setmana, cada 50.

Reunió a Madrid pel passeig de s'Abanell

En un altre ordre de coses, Trias ha avançat que a finals de mes té prevista una reunió a Madrid, juntament amb altres responsables del consistori, per tractar les obres projectades al passeig de s'Abanell per part de la Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient. 'Hi ha perspectives que el projecte quedarà aprovat definitivament, a l'espera de ser dotat ja pressupostàriament', ha apuntat. L'alcalde també ha volgut remarcar que l'equip de govern 'ha treballat constantment' per arreglar la façana del passeig, així com que hi ha hagut 'una col·laboració impressionant' de l'Estat amb l'Ajuntament. 'Només el problema de la crisi que pateix l'estat espanyol i també Blanes va fer que s'alentís una mica més', ha argumentat.