La ciutat esportiva de Blanes obrirà amb un mes de retard per les goteres i defectes de construcció

El temporal ha posat al descobert que l'obra està mal acabada i ara s'hauran de reparar els desperfectes

  • L'alcalde de Blanes, Josep Trias, el regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo, i el cap de manteniment davant d'una bassa © ACN
    L'alcalde de Blanes, Josep Trias, el regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo, i el cap de manteniment davant d'una bassa © ACN
  • El cap de manteniment de la Ciutat Esportiva mostra com les goteres han fet malbé el parquet © ACN
    El cap de manteniment de la Ciutat Esportiva mostra com les goteres han fet malbé el parquet © ACN

L'obra esperada de la Ciutat Esportiva de Blanes té 'defectes de construcció' i això endarrerirà un mes la seva obertura. Així ho ha anunciat l'alcalde del municipi aquest divendres en una visita que ha fet a les instal·lacions per veure quins són els desperfectes provocats pel temporal.

Més de deu goteres que han fet malbé els parquets de les pistes. Aigua que s'ha filtrat per la juntes de les portes i dels vidres. Tot plegat fa que l'equipament esportiu no es pugui posar en marxa segons el calendari previst. 'Teníem a punt per pintar el parquet d'una de les pistes i ara es molt probable que s'hagi de canviar algun tros perquè el temporal l'ha fet malbé', ha explicat l'alcalde.

Els dos darrers temporals -el de principis de setembre i el d'aquest mes d'octubre- han posat al descobert que l'obra està mal acabada. Trias ha atribuït la responsabilitat a l'empresa constructora i a GISA -supervisora de l'obra- i ha deixat clar que són les que s'han de fer responsable de la reparació.  

La pista més malmesa per les goteres és la d'hoquei, on justament està previst que al febrer del 2011 s'hi jugui la Copa del Rei. En aquesta pista, la presència d'aigua ha bufat el parquet i ha deixat algunes taques d'humitat.  

Obra esperada

La Ciutat Esportiva de Blanes és un dels equipaments esportius més grans que s'han construït a Catalunya. La peça principal -el pavelló- té capacitat per més de 4.000 espectadors i una superfície de gairebé 7.000 metres quadrats. També té quatre pistes, una d'elles de més de 4.000 metres quadrats. Una mida que fa possible que es pugui dividir i crear dos o tres espais més. A més, l'edifici compta amb una planta subterrània on es troba l'aparcament, un espai amb capacitat per a 359 cotxes.

Des de l'any 2002, any que es va posar la primera pedra, l'obra de la Ciutat Esportiva de Blanes ha esdevingut una de les mes polèmiques de les comarques gironines. La seva posada en marxa s'ha posposat reiteradament.