La ciutat esportiva de Blanes obrirà les portes el 20 de febrer després de 9 anys de projecte

Les obres de construcció han tingut un cost total superior als 30 milions d'euros

  • L'exterior de la Ciutat Esportiva de Blanes © ACN
    L'exterior de la Ciutat Esportiva de Blanes © ACN
  • Les instal·lacions no obriran fins el 20 de febrer © ACN
    Les instal·lacions no obriran fins el 20 de febrer © ACN

Després d'anys d'obres i de retards en els terminis previstos per inaugurar, finalment Blanes podrà estrenar oficialment la ciutat esportiva. Els aiguats del passat setembre van afectar el parquet i, novament, es va posposar la data d'obertura. El tinent d'alcalde d'Esports, Xavier Oms, ha explicat que ja fa uns mesos que sis entitats esportives de Blanes s'hi entrenen i que en les pròximes setmanes es farà el trasllat definitiu de la resta.

Per completar la inauguració, l'ajuntament ha organitzat tres jornades de portes obertes per a les escoles i instituts, els cossos tècnics de les entitats esportives i els empresaris turístics, a banda d'un tercer dia per al públic en general. Oms ha explicat que el consistori està mantenint contacte amb entitats turístiques i esportives del països nòrdics, França i Gran Bretanya per tal que puguin venir a fer estades al nou equipament. D'aquesta manera, Blanes vol desestacionalitzar el turisme i aprofitar la distinció de turisme familiar i esportiu que té per atraure aquest tipus de públic.

El tinent d'alcalde també ha destacat que tot està a punt per rebre la primera competició important a finals de febrer. La ciutat esportiva acollirà del 24 al 27 de febrer la copa de Rei d'Hoquei patins.

Els tràmits per adquirir els terrenys van començar al 2002 i les obres es van iniciar poc després. Ara, passats més de vuit anys, finalment l'equipament està a punt. La ciutat esportiva té una superfícies de més de 7.000 metres quadrats, quatre pistes i una capacitat per acollir més de 4.000 espectadors. En una segona fase està previst que es construeixi una piscina i el camp de futbol.

Fins al moment, el projecte -una de les apostes de l'actual equip de govern municipal- ha superat els 30 MEUR.