Salt no tindrà comissaria dels Mossos d'Esquadra el 2013 tal i com estava previst

El Departament d'Interior vol revisar el projecte i les obres no podran començar aquest any

Felip Puig diu que els Mossos d'Esquadra a la regió policial de Girona poden necessitar noves infraestructures 'cara al futur' però ha explicat que la construcció d'una nova seu regional a Salt queda en suspens, com a mínim a curt termini. El conseller veu pràcticament inviable que les obres puguin començar aquest any -com preveia l'anterior Govern-, sobretot per l'escena econòmica i pressupostària de la Generalitat.


Durant la campanya electoral, CiU ja va posar en entredit que la seu regional dels mossos a Salt fos la millor infraestructura per dignificar les instal·lacions policials a la zona i ja van anunciar que quan governessin revisarien el projecte. Ara, el conseller ha explicat que totes les obres previstes s'han de sotmetre a revisió i espera concretar, en els propers mesos, quines infraestructures tiraran endavant i de quina manera.

Fa quatre mesos, l'anterior Govern va presentar la maqueta de la que havia de ser la nova seu regional. La previsió que tenia la conselleria en mans d'ICV-EUiA era comenár les obres al llarg d'aquest any i que la nova comissaria fos una realitat l'estiu del 2013. Amb el nou equipament preveien tancar la comissaria de Vista Alegre de Girona i acollir la sala regional de comandament, Trànsit (fins ara situat a la carretera de Santa Coloma, a Girona), l'àrea territorial d'Investigació Criminal (inclosos serveis de policia científica), la policia administrativa, la Unitat Regidonal de Proximitat i Atenció al Ciutadà, l'Àrea Territorial de Recursos Operatius (ARRO), els experts en explosius- TEDAX- i la Unitat Canina.