Unes 150 empreses aspiren a construir la nova seu regional dels Mossos d'Esquadra a Salt

La nova comissaria ha d'estar acabada el 2012

El secretari general d'Interior, Joan Boada, atribueix els 150 projectes rebuts d'empreses que han sol·licitat construir la nova seu regional a Salt al context de crisi actual. Boada considera que el fet que hi hagi tantes candidatures 'enriquirà' el procés per concedir la licitació, un procés que segons ha avançat el secretari general està a punt d'arribar al final. 'Estem avançant amb passos ferms', ha afirmat Boada.

La seu regional de Mossos d'Esquadra acollirà una comissaria i altres unitats d'abast regional com els laboratoris de la policia científica o l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) convertint la comissaria de Salt en la principal de la demarcació.

Pel que fa a la resta de projectes oberts a les comarques gironines, el secretari general d'Interior ha recordat que en pocs dies entrarà en funcionament l'Oficina d'Atenció Ciutadana situada a la nova delegació de la Generalitat a Girona. 'Estem acabant els interiors', ha informat. Segons Boada, la previsió és que en dos o tres setmanes la oficina es posi en marxa. Així mateix, el secretari general d'Interior ha recordat el departament té previst també convertir l'actual oficina de trànsit situada a Mas Xirgu en una Àrea Bàsica Policial (ABP).

220 agents per al reforç d'estiu a les comarques gironines

La notícia de l'avançament en el projecte de la nova seu regional i de la oficina d'atenció arriba el mateix dia que 220 agents de Mossos d'Esquadra s'incorporen a les comarques gironines per fer reforç durant l'estiu a la Costa Brava. Es tracta d'una mesura que any rere any el departament repeteix per reforçar les dotacions de les zones més turístiques de Catalunya.

Els agents han arribat aquest dimarts i es quedaran a Girona fins a finals de setembre. Un cop acabi la temporada d'estiu, 108 agents d'aquesta dotació es quedaran a la demarcació i s'incorporaran a les patrulles de seguretat ciutadana i a les àrees d'informació i d'investigació.

El secretari general del departament d'Interior, Joan Boada, ha explicat que aquesta mesura té com a objectiu 'tenir més presència al carrer'. El reforç arriba un dia abans de la revetlla de Sant Joan, jornada festiva en la qual Interior preveu tenir 'el màxim de dotacions' desplegades per al territori.

74 vehicles nous a Girona

A partir de juny i fins l'octubre, uns 74 vehicles nous arribaran a Girona. Es tracta d'una mesura que el Departament d'Interior ha impulsat arreu del territori català i que renovarà el 31% dels cotxes i furgones actuals. En total, prop de 1.168 vehicles nous es repartiran per tot el territori català amb l'objectiu de substituir els vells.

El departament ha invertit un total de 35 MEUR en uns vehicles que segons ha explicat el secretari general, Joan Boada, que consumeixen un 12% menys de combustible que els anterior, un fet que suposa l'estalvi d'un milió de litres.