CiU vol revisar el projecte de la seu regional dels Mossos a Salt

La número 2 per Girona, Elena Ribera, promet més agents a les comarques gironines

 La candidata de la federació nacionalista per Girona, Elena Ribera, ha posat en dubte que la 'megainfraestuctura' policial que ha projectat el Govern a Salt sigui la resposta més eficient a les demandes de seguretat. Segons Ribera, el més lògic hauria estat aprofitar que també cal construir una comissaria nova de la Policia Local a la població per unificar els dos cossos en un sol espai. Per aquest motiu, ha afirmat que proposen revisar el projecte de la seu regional.


Segons Ribera, si CiU guanya les eleccions arribaran a una Generalitat 'amb unes finances tocades' i assegura que miraran al detall quines són les hipoteques de futur que 'han signat'. La candidata ha presentat aquest dijous les propostes en matèria de seguretat acompanyada del cap de llista, Santi Vila. Elena Ribera defensa mantenir la comissaria de Vista Alegre de Girona i reitera que la capital no es pot quedar només amb una oficina de denúncies a la subdelegació del Govern.

Les prioritats de CiU per al pròxim mandat per a la demarcació són augmentar el nombre d'efectius i arribar, com a mínim, a la ràtio de 2,5 mossos per cada mil habitants. Pel que fa a comissaries noves, Ribera defensa fer-ne una a la Jonquera tot i que argumenta que abans hauran de comprovar les finances de la Generalitat i saber quina capacitat inversora tenen.

No prendre decisions que hipotequin

El cap de llista de la federació nacionalista a Girona, Santi Vila, ha reclamat als membres del Govern que no prenguin decisions d'úlitma hora de forma precipitada només per poder dir que han complert amb els compromisos. Vila s'ha referit, sobretot, a traspassos de competències o a la renegociació de les condicions del manteniment de Ryanair a l'Aeroport de Girona. Vila alerta que l'endemà de les eleccions es poden penedir d'haver arribat a alguns acords que siguin perjudicials per al territori.