El Sindicat dels Mossos d'Esquadra diu que calen el doble d'efectius policials a Salt

SME-CCOO creu que no n'hi ha prou amb destinar més agents només quan passen 'coses greus'

'S'ha de reforçar el servei diari amb més agents', ha afirmat Castejón, que exposa que la situació a Salt és delicada i que no n'hi ha prou amb posar pedaços temporals quan hi ha incidents. El portaveu del sindicat creu que el dispositiu dels Mossos d'Esquadra que ha donat resposta als aldarulls del cap de setmana ha contribuït a rebaixar la tensió, però que a mida que passin els dies aquest reforç s'anirà 'diluint'. Segons Castejón, la pròxima vegada que hi hagi algun brot de tensió, es tornarà a posar en evidència la manca d'efectius.


Com a mínim cal incrementar el nombre d'efectius a la població en un 40%, ha explicat Toni Castejón. 'Si hi ha dos cotxes n'hi ha d'haver quatre, i si hi ha tres agents n'han de ser sis', ha posat com a exemple el portaveu del sindicat. Segons Castejón, aquest cap de setmana la manifestació a les portes de la comissaria de la Policia Local i els aldarulls que es van saldar amb una dotzena de vehicles cremats han fet augmentar 'el nivell de violència i perillositat' que Salt ha d'afrontar amb menys agents dels necessaris.

'Salt és una ciutat tranquil·la però quan passa, passa', ha exposat Castejón, que assegura que és llavors quan els efectius se senten desbordats. 'Una simple identificació d'una persona pot convertir-se en una identificació davant un grup de vint persones, amb el perill que això suposa per al policia', ha explicat el portaveu. 'Ha quedat clar que en aquesta població hi ha una problemàtica i una delinqüència especial que pot provocar aldarulls greus en qualsevol moment', conclou el sindicat, que creu que el reforç ha de ser permanent i immediat.