Condemnen a 16 anys de presó el llogater que va assassinar l'amo del pis on vivia a Blanes

La sentència considera provat que l'acusat va clavar a traïció 13 ganivetades a la víctima

La sentència recull el veredicte del jurat popular que va declarar, per unanimitat, David Pérez culpable d'assassinat amb traïdoria. El 9 de gener del 2009 el condemnat va anar al garatge de la víctima, que era el propietari del pis que tenia llogat, i va aprofitar que l'home estava d'esquenes per clavar-li 13 ganivetades. Segons la sentència, l'atac va ser sobtat i va agafar desprevinguda la víctima, que va morir dessagnada i sense poder-se defensar. David Pérez va actuar a traïció.


El mòbil de crim van ser els deutes econòmics que David Pérez tenia amb la víctima a qui feia mesos que no podia pagar el lloguer del pis. De fet, la sentència relata que el mateix condemnat va signar un reconeixement d'un deute de 2.000 euros a principis de desembre. Durant el judici, Pérez va dir 'mentides flagrants' com que la seva mare o la seva exparella li havien deixat diners per anar pagant mesades perquè cap dels testimonis ha corroborat aquestes afirmacions. Segons la sentència, aquests deutes van anar 'viciant' la relació entre arrendador i arrendatari fins al punt de desencadenar en el crim.

Durant el judici, David Pérez va negar que matés la víctima. Va dir que el dia dels fets va anar a buscar uns rebuts que la víctima li devia perquè li havia pogut pagar alguns mesos de lloguer endarrerits. Segons Pérez, quan va marxar del garatge on havien estat fent petar la xerrada una estona, el propietari encara era viu. La sentència descarta aquesta hipòtesi en base a diverses proves com que el condemnat no ha estat capaç d'explicar com va arribar sang del propietari a una tovallola que hi havia a casa seva.

David Pérez s'enfrontava inicialment a una pena de fins a 25 anys de presó. El ministeri fiscal va demanar que el condemnessin a 19 anys de presó per l'assassinat mentre l'acusació particular elevava la petició a 25 perquè també demanava que el trobessin culpable d'un delicte de robatori. La defensa, per contra, demanava l'absolució.

L'Audiència de Girona l'ha condemnat a 16 anys de presó per assassinat amb traïdoria. En matèria de responsabilitat civil, David Pérez haurà d'indemnitzar amb 80.000 euros la filla i l'exparella de la víctima. Finalment, l'absolen del delicte de robatori amb força en casa habitada.