La família de la víctima assenyala el llogater de Blanes com el principal responsable del crim

Els familiars declaren que el propietari estava 'nerviós' i 'fart' que l'acusat no li pagués els lloguers pendents

El judici per l'assassinat del propietari de Blanes ha continuat aquest dimarts amb les declaracions dels primers testimonis. Els familiars de la víctima no han dubtat a l'hora d'assenyalar el processat, David P. R., com el principal responsable del crim. Segons han sostingut, feia temps que el jove havia acumulat deutes amb el propietari, i la víctima n'estava farta de la situació.


L'exdona del propietari ha declarat que, els dies previs al crim, la víctima estava molt neguitosa arran d'aquesta situació. Segons ha assegurat, poca estona abans de morir, l'home li va explicar que s'havia citat amb l'acusat per arranjar el deute. 'N'estava fart, volia que marxés i que el deixés tranquil', ha puntualitzat l'exdona a preguntes del fiscal.

Per la seva banda, els dos fills de la víctima també han sostingut aquesta versió. La filla ha explicat que, el dia del crim, el seu pare havia quedat amb David P.R. per saldar la meitat del deute. 'En total, em va dir que primer li donaria 2.000 euros i l'altra setmana li'n donaria 2.000 més', ha precisat la filla.

El primer dels pagaments s'havia acordat fer entre el 8 i el 9 de gener. Precisament, aquest segon dia va ser quan va aparèixer el cadàver de la víctima al garatge de casa seva, que li servia de despatx. La jove ha explicat que, aquell dia, estranyats perquè no localitzaven el seu pare, van anar directament a la policia.

'No ens vam atrevir a entrar, però els agents ja van veure, a través de les obertures, que el pare estava a terra', ha explicat la filla. La jove també ha precisat que, el dia del crim, tot i que el llum del garatge estava encès, la porta exterior estava tancada.

Tip de la situació

Tant la jove com el seu germà han ratificat que el propietari feia dies que no aconseguia cobrar els rebuts de lloguer pendents a 'El Pintor' -nom amb què la víctima coneixia l'acusat-, que estava tip de la situació, i que es mostrava neguitós.

Durant la sessió d'aquest matí, un altre dels testimonis que han declarat ha estat l'ex-xicota de l'acusat. Precisament, David P.R. va explicar que la tarda del crim havia passat unes hores amb ella. La noia ha confirmat aquest extrem, i ha dit que no va veure res en l'actitud del processat que la fes sospitar.

David P.R. s'enfronta a 30 anys de presó per l'assassinat del propietari del seu pis a Blanes. L'acusat, durant la seva declaració, va admetre haver-se trobat amb la víctima el dia del crim. Segons sosté, però, quan va marxar del garatge l'home encara era viu.

Tot i que els mossos van trobar tovalloles amb sang de la víctima al seu habitatge, el processat va negar els càrrecs i va sostenir que terceres persones havien ordit un complot per incriminar-lo. El crim va tenir lloc el 9 de gener del 2009. El cadàver del llogater va aparèixer al garatge de casa seva amb tretze ganivetades.

El judici per aquest cas, que se celebra a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, s'allargarà tota la setmana. Es preveu que el divendres el jutge entregui l'objecte del veredicte als membres del tribunal popular, que a partir d'aleshores es retiraran a deliberar.