El fiscal diu que proves 'molt consistents' poden condemnar per assassinat el llogater de Blanes

L'acusació pública es basa principalment en la sang de la víctima trobada al domicili del processat i en les empremtes a l'escena del crim

El fiscal ha desgranat aquest dijous les proves durant el judici que va començar dilluns a l'Audiència de Girona i que incriminen al processat, David P.R., com a autor del crim. L'acusació pública sosté que hi ha proves 'molt consistents' perquè el jurat popular condemni l'acusat per assassinat amb traïdoria.


La fiscalia es basa principalment en la sang de la víctima trobada al domicili del processat i en les seves empremtes localitzades a l'escena del crim. A més, l'acusació pública també sosté que l'acusat té 'indicis d'agressivitat' i que menteix perquè les seves declaracions són 'contradictòries' ja que 'com a testimoni diu una cosa i com a detingut una altra'.

Situació de 'desesperació econòmica'

David P.R. s'enfronta a 30 anys de presó per matar el propietari del pis on vivia el gener del 2009 després que aquest l'amenacés amb desnonar-lo si no li pagava els mesos de lloguer que li devia, que les acusacions xifren en 4.000 euros. Per això, les acusacions sostenen que el mòbil del crim podria ser per qüestions econòmiques ja que segons el fiscal, l'acusat es trobava en una situació de 'desesperació econòmica'.

L'acusació pública ha relatat que l'acusat acumulava deutes des del 2007, any en què la seva exparella va deixar-li 1.700 euros. Quan la noia va demanar-li que li tornès els diners, el processat no només no els hi va retornar si no que n'hi va demanar més i la va amenaçar a mort dient-li que 'Si no me das más dinero, te mato'. Per aquest motiu la seva exparella va presentar una denúncia.

Però els deutes de l'acusat no van acabar aquí, ja que l'estiu del 2008, una altra xicota li va pagar la fiança i el lloguer del pis. El processat, a més, va acabar pintant l'escala de l'immoble perquè no tenia diners per pagar al seu arranjador. Uns mesos després, el novembre del mateix any, el processat va trucar al banc Bankinter de Blanes dient que havia posat bombes en un col·legi i que les faria explotar si no li entregaven 10.000 euros. Després, però, es va entregar a la policia dient que es tractava d'un 'complot' i que havia trucat perquè una banda de l'Est l'havia amenaçat.

L'acusació particular sosté que la víctima, que tenia 70 anys, va rebre tretze ganivetades 'per l'esquena' sense que la víctima pogués defensar-se i per això l'acusa d'un delicte d'assassinat amb traïdoria, i a més també considera que David P. R. ha de ser condemnat per robatori, i sol·licita una pena total de 30 anys de presó. El fiscal també considera que el processat va cometre un assassinat amb traïdoria, però demana que el condemnin a 19 anys de presó.

La defensa, per la seva banda, demana que l'absolguin perquè sosté que el dia dels fets els dos homes es van trobar quan l'acusat va anar al garatge de la víctima a buscar uns rebuts del pis, però que després va passar el dia amb el seu pare o amb la parella. De manera alternativa, però, la defensa també exposa un altre relat dels fets. En aquesta segona versió, admet que David P. R. va matar la víctima amb el ganivet, però nega que li robés res mentre la víctima estava agonitzant. Està previst que els membres del jurat popular comencin a deliberar el veredicte divendres al matí.