Lluís Sacrest, alcalde d'Olot: 'El que ha passat és una trista coincidència'

L'alcalde diu que és 'mala sort' que en poc temps hagin succeït els crims de la Caritat i les quatre morts a trets

Poc més de 24 hores després dels quatre crims a trets d'escopeta a Olot, l'alcalde reconeix que la ciutat està 'absolutament consternada' pels fets i que els sentiments que respiren els olotins són una barreja d'impotència i ràbia per no entendre el què ha passat. 'Ahir al matí el cor de molts ciutadans es va aturar en sentir la notícia d'aquest brutal assassinat', reconeix l'alcalde de la ciutat que ha hagut d'afrontar en el càrrec situacions difícils com els crims de la Caritat i, ara, les quatre morts a trets del rifle del paleta Pere Puig.


Sacrest ha assegurat que és complicat entendre el què ha passat i que no hi ha res que ho justifiqui. 'Tenim la impotència de no poder evitar la tragèdia per a les quatre famílies i també per a la ciutat i tot un país', ha manifestat l'alcalde. L'ajuntament ha convocat per aquest migdia dos minuts de silenci per condemnar els crims. 'La gent necessita mostrar la solidaritat a les famílies i fer alguna cosa per manifestar la seva ràbia', detalla l'alcalde.

Aquest matí, la bandera de la ciutat oneja a mitja asta i un crespó negre penja de la mateixa. L'alcalde, que s'ha trobat amb les famílies de les víctimes, explica que estan molt malament i que totes han necessitat el suport psicològic que han posat a la seva disposició tant a l'Hospital d'Olot -que es troba a pocs metres d'on van matar els dos treballadors de la CAM- com al CAP de Sant Joan les Fonts, municipi proper a la Canya on van morir els dos constructors. 'La situació és tan dura i tan difícil de parar que la única cosa que hem procurat és que tinguin el suport mèdic i psicològic que els pugui ajudar a mitigar el dolor', ha explicat l'alcalde.

Molts ciutadans d'arreu es pregunten què està passant a Olot perquè, en poques setmanes, s'hagin conegut onze suposades morts d'ancians a mans del zeladors del geriàtric la Caritat -a pocs metres també de la CAM- i, ara, sigui també escenari dels quatre brutals assassinats a sang freda reconeguts ja per Pere Puig durant la inspecció ocular als llocs del crim.

El que ha passat a Olot podria haver passat a un altre lloc

'Una situació d'una persona coneguda i respectada i que tothom en parla bé i que, de cop, se li giren els cables, com ha passat en aquests dos casos, no té cap explicació', reconeix l'alcalde que defensa que el que ha passat a la ciutat és una 'trista coincidència' i que Olot 'ha tingut mala sort'. Sacrest ha justificat que persones que pateixen trastorns mentals n'hi ha cada vegada més i que s'han 'd'aïllar' els fet que han passat a Olot. 'Això podria haver succeït a un altre lloc', ha indicat. 'La societat ha de ser conscient que aquestes situacions existeixen i que són difícils d'evitar perquè estem indefensos, és un com un kamikaze que va a parar a un lloc absolutament imprevisible', ha assenyalat l'alcalde.

L'alcalde també ha llençat un missatge als ciutadans per tal que intentin refer-se del xoc dels darrers assassinats. 'Hem de seguir treballant amb il·lusió com fins ara perquè Olot és una ciutat on hi ha una bona convivència i bones relacions entre tothom', ha afirmat Sacrest.