Un xec de sense fons ha estat el detonant de la matança d'Olot

Els Mossos ho qualifiquen com el crim econòmic més greu de Catalunya

  • L'autor del tiroteig s'ha confessat davant els agent © ACN
    L'autor del tiroteig s'ha confessat davant els agent © ACN
  • Pere Puig acompanyat pels Mossos d'Esquadra © ACN
    Pere Puig acompanyat pels Mossos d'Esquadra © ACN

(Última actualització: 21:29h)

El presumpte assassí de quatre persones aquest dimecres a Olot portava sense cobrar el seu sou de treballador de la construcció des de maig d'aquest any. El mes de juliol va decidir emprendre accions legals contra la constructora Tubert. Aquesta decisió va esperonar els responsables de l'empresa, que van donar-li els diners que li devien. Des de llavors, però, novament van deixar de pagar-li el sou, escanyats per la crisi econòmica.

Aquest dimarts Pere Puig va intentar cobrar un taló que li van estendre per cobrar els endarreriments. A l'oficina de la CAM d'Olot el subdirector de l'entitat sembla que va comunicar-li que no tenia fons, motiu que impossibilitava el cobrament de cap quantitat en efectiu. El sospitós no ho va acceptar i aquell va ser l'inici d'una discussió que ha acabat aquest matí amb la mort a trets de Francesc Turró i Anna Pujol, treballadors de la caixa.

Segons s'ha pogut saber, Pere Puig, un solter de 57 anys resident a la Vall d'en Bas, havia estat de baixa per depressió anys enrere. Els veïns el defineixen com una persona 'estranya' i alguns inclús han afirmat que passejava disfressat de 'sheriff' amb placa i pistola falses per les nits.


La CAM ho desconeix

La Caja Mediterráneo (CAM), per la seva banda, ha explicat que no els consta que Pere Puig tingués 'cap deute' amb la caixa i ni tampoc que intentés cobrar 'un xec sense fons'.

El crim econòmic més greu segons els Mossos

En els arxius dels Mossos d'Esquadra no consta un altre crim que s'assembli a l'assassinat múltiple que aquest dimecres al matí ha commocionat la capital de la Garrotxa. Cal recordar que Olot ha estat també escenari dels assassinats de Joan Vila, el zelador de La Caritat a qui atribueixen 11 morts d'avis hostatjats a la residència. Precisament aquest centre es troba a només 100 metres de la caixa de la CAM.

Però els quatre assassinats perpetrats presumptament per Pere Puig, un paleta solter de 57 anys que podria haver actuat mogut únicament per motius econòmics quan ha assassinat a sang freda quatre persones amb la seva escopeta de caça, és ja un dels crims més greus de la crònica negra catalana i el més greu, que consti als Mossos, dels comesos per un mòbil econòmic.

S'entrega confessant-se autor 'de quatre morts'

El sospitós ha arribat poc abans de les nou del matí a l'oficina de la CAM, situada al centre del nucli urbà de la capital de la Garrotxa. Ha aparcat el seu vehicle tot-terreny, un suzuki blau, sobre la vorera i ha deixat activats els quatre intermitents. A continuació ha entrat dins l'oficina bancària per, presumptament, acabar la matança iniciada al bar 'La cuina de l'Anna'.

El vehicle mal estacionat ha cridat l'atenció d'una patrulla de la policial local olotina. De seguida s'han adonat que la matrícula coincidia amb la del sospitós d'haver fugit d'un bar de la Canya després de matar Joan i Àngel Tubert, pare i fill, de 61 i 35 anys, propietaris de la constructora on treballava. Agents i sospitós han coincidit en aquell instant al carrer quan aquest abandonava l'entitat bancària escopeta en mà. Pere Puig s'ha entregat als agents sense oposar resistència i avisant-los que acabava de cometre 'quatre morts'.

'Ja he fet el que volia fer'

Un testimoni presencial de la detenció de Pere Puig per part de la policia local ha explicat a l'ACN que l'home, en sortir de la seu bancària després de matar Rafael Turró Cabrefiga de 46 anys i Anna Pujol Vergés de 52 anys, semblava 'tranquil i satisfet'. Aquesta persona ha arribat a escoltar com el detingut assegurava mentre s'entregava pacíficament que ell ja havia acabat 'la feina que volia fer'.

Artur Mas expressa el seu condol

El president de CiU, Artur Mas, ha expressat aquest dimecres la seva commoció pels quatre homicidis d'Olot i ha manifestat que la població i tota la comarca de la Garrotxa 'trobaran l'empenta per superar uns moments tan difícils'. Mas s'ha posat en contacte amb l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, i amb el cap de llista de CiU, Mia Corominas, per tal d'assabentar-se dels fets.