La defensa de l'assassí múltiple d'Olot demanarà que avaluïn el seu estat mental

Pere Puig, de 57 anys, es va negar a declarar a comissaria i només va admetre els fets durant la inspecció ocular

Pere Puig, el paleta de 57 anys que va sembrar l'horror a Olot, continua a detingut a comissaria en espera de prestar declaració davant el jutge. Fins ara, el detingut s'ha negat a fer cap mena de declaració en seu policial, i només es va limitar a admetre ser l'autor dels quatre crims durant la inspecció ocular dels escenaris.


L'advocada d'ofici que el representa, Núria Masó, ha explicat fora de micròfon que està previst que Puig presti declaració davant del jutge demà a les onze del matí. Serà al Jutjat d'Instrucció Número 2 d'Olot, que s'ha fet càrrec del cas. En aquesta declaració, l'assassí múltiple haurà de respondre què el va empènyer a prémer el gatell de la seva escopeta de caça a sang freda per acabar amb la vida de les víctimes.

La lletrada ha indicat que demanarà informes que permetin avaluar l'estat mental del seu client. A parer de Masó, Pere Puig 'raona de manera normal', però té 'una altra lògica de veure les coses'. De moment, l'advocada s'ha abstingut de fer més declaracions en espera que el seu client passi demà davant el jutge per decidir si ingressa en presó provisional.

Persianes abaixades

Aquest matí, tant el bar 'La Cuina de l'Anna' de La Canya com la sucursal bancària de la CAM a Olot tenien les persianes abaixades. Tres espelmes enceses al davant de l'entitat recordaven l'horror que ahir el paleta de 57 anys va provocar en aquests dos escenaris. Un cartell a la porta d'entrada de la sucursal deia que 'per motius de força major', l'entitat no obrirà les portes fins dilluns.

Al barri de La Canya, els veïns trigaran a oblidar tot el que es va viure aquest dimecres. Un dels clients que ahir estava al bar quan Puig hi va entrar, escopeta en mà, ha explicat fora de micròfon que encara té les imatges gravades a la memòria. El client ha dit que Puig, només de traspassar la porta, va anar directament cap als dos constructors i els va engegar un tret sense més ni més.

L'home també ha precisat que els dos propietaris de l'establiment trigaran a reobrir el bar. 'Hi havia molta sang i han de venir paletes i pintors per netejar-ho tot', ha precisat. Tot i que tant el bar com l'obra on treballava Pere Puig estan tancats, uns paletes reprenien la feina aquest matí en una casa en construcció situada al davant de l'establiment.

Un dels treballadors, de nom Pedro, explica que ahir no van veure massa res. 'Vam escoltar dos trets i vam veure com la gent que hi havia a l'interior del bar sortia corrents, dient que havien matat dues persones', ha indicat. L'obrer també ha explicat que només coneixia 'de vista' l'assassí múltiple.

Molt callat i més aviat tímid

Qui sí que tractava cada dia amb Pere Puig, però, és la propietària de la fleca que hi ha al mateix carrer. La dona, Anna López, ha explicat que el paleta hi anava cada dia a comprar l'esmorzar.'Agafava un entrepà, una llauna, un suc i no massa res més', ha explicat.

La flequera ha definit l'assassí múltiple com una persona 'molt callada i més aviat tímida'. Ha explicat que, tot i que algun dia li havia hagut de fiar l'entrepà, l'endemà mateix anava puntual a pagar el què li devia. 'Quan ens van comentar el que havia fet, ens vam quedar molt sorpresos', ha puntualitzat la mestressa.

Anna López també ha concretat que mai havia vist que Pere Puig anés al bar 'La cuina de l'Anna' a esmorzar amb els dos caps de l'empresa de construcció a qui ahir va assassinar. La dona també ha lamentat que l'assassinat múltiple d'ahir se suma a la crònica negra que ha viscut la capital de la Garrotxa.

'Encara ens recorden pel segrest de la farmacèutica, i ara a això s'hi afegeixen els crims de La Caritat i tot el que va passar ahir', ha lamentat. I ha conclòs: 'Que quan diguis que ets d'Olot et coneguin per aquestes coses dolentes provoca consternació'.