Marta Felip ajorna el ple de renúncia a l'alcaldia de Figueres del dijous

La secretària municipal li ha recomanat posposar-ho

La renúncia de Marta Felip a l'alcaldia de Figueres haurà d'esperar, almenys, fins la setmana vinent. L'alcaldessa va anunciar, després que l'oposició li bloquegés ahir formalitzar la decisió, que ho inclouria a l'ordre del dia del ple ordinari previst per aquest dijous però, finalment i per recomanació de la secretària municipal, han acordat posposar-ho.
Fonts municipals han explicat que Felip vol evitar repetir un "espectacle" com el que es va viure aquest dilluns i dijous anunciaran el nou calendari per poder fer la efectiva la renúncia i nomenar nou alcalde "amb totes les garanties". L'equip de govern, en minoria, vol que el cap de llista per a les municipals de 2019 i número 4, Jordi Masquef, rellevi Felip.
 
Per fer-ho possible, cal que en la primera votació del ple de relleu no hi hagi cap altre candidat que tingui majoria absoluta. És a dir, 11 dels 21 regidors que integren el consistori. Si això no passa, automàticament es convertiria en alcalde el número dos de la llista més votada a les darreres municipals, el PDeCAT. En aquest cas, seria Francesc Cruanyes que durant el ple renunciaria en favor de Masquef.

La jugada dels grups d'ERC, PSC, CUP i Compromís d'Esquerres tombant la urgència del ple extraordinari on Felip havia de formalitzar la renúncia, però, ha encès totes les alarmes. I és que tot i que compten amb 10 dels 11 vots que necessaris per formar un govern alternatiu, no se sap encara quina posició adoptaran els dos regidors no adscrits (exmembres d'Unió i de l'equip de govern), que ahir van votar favorablement a la renúncia de Felip. Tot apunta que hi hauria un nou acostament però encara no hi hauria res tancat.

El que sembla clar és que els partits d'esquerra no comptaran amb el suport de C's i el PP per fer alcalde un candidat alternatiu.