Marta Felip deixarà definitivament l'alcaldia de Figueres el 5 de novembre

El seu relleu serà escollit el dijous 8

L'alcaldessa de Figueres (Alt Empordà), Marta Felip (PDeCAT), ha anunciat avui que farà efectiva la serva renúncia a l'alcaldia el proper 5 de novembre a les cinc de la tarda durant la celebració d'un ple extraordinari. El seu relleu, encara per definir, es decidirà en un nou plenari el dijous 8 de novembre a les quatre de la tarda.

La marxa de Felip ve motivada després que el 2 de juny va ser nomenada Secretaria General de la Conselleria d'Empresa i Coneixement, entrant a formar part del Govern de la Generalitat. Amb el seu nomenament va anunciar que renunciaria al càrrec d'alcaldessa i de Diputada Provincial a la Diputació de Girona. En el cas de l'alcaldia no de manera immediata, i que la seva renúncia, com s'ha confirmat avui, es formalitzaria durant la tardor.

Marta Felip, va entrar a l'Ajuntament de Figueres com a Tinent d'Alcalde l'any 2011,  i el 3 de gener de 2014, es va convertir en la primera batllessa de la història de Figueres en substitució de Santi Vila.

Després de guanyar les eleccions municipals del 2015 amb 7 regidors, va revalidar l'alcaldia i ha encapçalat el govern municipal en minoria, després que 2 dels edils abandonessin el partit, quedant-se en cinc membres de govern.

Des d'aleshores el mandat erràtic de Felip es va accentuar encara més amb un bloqueig pràcticament total del consistori i la incapacitat de la resta de partits de l'oposició per a conformar un govern alternatiu.

La batllessa ha assegurat avui que s'ha "deixat la pell" en els darrers sis anys "en fer prosperar la ciutat". Finalment, ha apuntat que "des del Govern de la Generalitat de Catalunya, em comprometo a continuar treballant per Figueres i per l'Alt Empordà, intentant retornar així tot el suport i estima rebuts durant aquests anys d'alcaldessa per part de tantes persones".