Blanes es personarà com a acusació popular contra el detingut per matar la dona a ganivetades

El consistori aprovarà la decisió, previsiblement per unanimitat, en el ple d'aquest dijous

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha decidit personar-se com a acusació popular en el cas obert per un delicte d'assassinat contra el veí del municipi que va matar la dona a ganivetades.
El consistori aprovarà la decisió en el ple ordinari d'aquest dijous i comptarà, amb tota probabilitat, amb el suport unànime dels 21 regidors. La proposta es va fer el mateix dia del crim, comès el passat 9 d'abril, per part de la CUP i l'Assemblea Antipatriarcal. Per tal d'exercir l'acusació popular, Blanes nomenarà un advocat penalista que seguirà tots els tràmits judicials fins a arribar al judici amb jurat popular. Un cop aprovada pel ple, la decisió s'haurà de fer efectiva a través de la Junta de Govern Local o amb un decret d'alcaldia. D'aquesta manera, Blanes segueix la decisió d'altres municipis catalans que acorden personar-se com a acusació en crims de violència de gènere.
 
El consistori ha anunciat a través d'un comunicat que, a banda d'aquesta decisió, estan col·laborant "activament" des d'Acció Social per donar suport als fills de la víctima i atendre'ls en tot allò que puguin necessitar.

L'Institut Català de les Dones es va interessar a mitjans de mes per saber si Blanes es personaria en el cas ja que, en cas contrari, ho hauria fet aquesta institució que depèn de la Generalitat de Catalunya.

El crim es va cometre la matinada del passat 9 d'abril a un àtic al carrer Cristòfol Colom del municipi. L'home va apunyalar una vintena de vegades la dona. Segons l'autòpsia, algunes d'aquestes eren de caràcter mortal. El crim es va cometre amb tres fills (un de l'home i els altres dos en comú) al domicili. L'home es troba en presó provisional sense fiança.