Els Mossos detenen el presumpte autor del doble homicidi del pantà de Susqueda

La detenció s’ha fet aquest matí a Santa Coloma de Farners

Els Mossos d'Esquadra han detingut el presumpte autor del doble homicidi del pantà de Susqueda a finals de l'agost passat. La detenció s’ha fet aquest dilluns al matí a Santa Coloma de Farners, segons han indicat els Mossos d'Esquadra. El detingut és un veí d’Anglès que l’any 1997 fou condemnat per assassinar a la seva exparella segons ha pogut saber aquest diari.   

Durant aquests sis mesos, els mossos de la Unitat de Desapareguts ha dut a terme la investigació dels fets. Segons fonts policials, el detingut era coneixedor de la zona on es va produir el crim ja que viu a l'entorn del pantà i no tenia relació amb les víctimes ni amb l'entorn de les seves famílies.

Les víctimes del crim són Marc H.L. de 23 i veí d'Arenys de Munt i Paula M.P. de 21 anys i veïna de Cabrils. Els dos joves van desaparèixer el 24 d'agost, quan va anar fins al pantà en furgoneta per fer una excursió amb caiac. El cos del noi va aparèixer surant i el de la noia en una de les parets rocoses del pantà, ja fora de l'aigua. Tots dos estaven despullats. Ell duia una motxilla amb una pedra a dins. Ella no en portava, però no es va descartar que la perdés dins l'aigua.

El lloc on van aparèixer és de difícil accés i està a mig camí de la platja on el 28 d'agost van trobar el cotxe de la parella. Algú l'havia manipulat per llançar-lo daltabaix i fer-lo desaparèixer al fons del pantà. Per això, els investigadors van creure que darrere del doble crim hi podia haver alguna persona coneixedora de la zona. El caiac també el van punxar expressament i hi van posar pedres de grans dimensions a dins per intentar enfonsar-lo.

Els cossos els van localitzar un mes més tard quan les aigües del pantà van baixar. L'autòpsia va confirmar que la noia trobada al pantà de Susqueda va rebre un tret al cap.