Apunten un doble crim a Susqueda per les ferides trobades al noi i la noia

Ella té una lesió al crani i ell diverses al tòrax

L'examen forense apunta a un doble crim al pantà de Susqueda (Selva) perquè els dos cossos localitzats dimarts per la unitat aquàtica dels Mossos d'Esquadra tenen clars signes de violència.

La noia presenta una ferida al cap i el noi diverses lesions al tòrax. En un primer moment, la inspecció dels cossos apuntava a que l'home havia rebut ferides per arma blanca i ella un cop provocat per un objecte contundent.

Ara, però, els forenses se centren en determinar si van ser provocades per arma de foc, arma blanca o objecte contundent. L'autòpsia es farà dijous i també servirà per localitzar més lesions. Els dos cossos van aparèixer despullats i cap dels dos estava lligat. Ell duia una motxilla amb pedres. De moment, no han pogut confirmar oficialment que es tracti de la parella del Maresme desapareguda perquè no els hi ha pogut extreure les empremtes.

L'examen forense inicial d'aquest dimecres no ha servit, encara, per confirmar que siguin la parella del Maresme de 21 i 23 anys desapareguda des de fa més d'un mes, quan anaven a fer una excursió amb caiac al pantà. Tot apunta que es tracta d'ells, però no els hi han pogut prendre les empremtes pel mal estat dels cossos ni tampoc tenen cap tatuatge o marca que permeti identificar-los oficialment. Si finalment no poden confirmar la identitat per les empremtes dactilars, recorreran a l'ADN o a la identificació odontològica.

El cos de la noi va aparèixer surant al primer entrant d'aigua que hi ha a la dreta de la presa del pantà. Uns metres més enllà, van trobar la dona, en una de les parets rocoses, ja fora de l'aigua. Es tracta d'una zona de molt difícil accés i, de fet, la comitiva judicial hi va arribar creuant el pantà en barca. Tots dos estaven despullats i cap estava lligat. Ell duia una motxilla amb pedres a l'esquena que els investigadors sospiten que li van posar per intentar que el cos no surés. Ella no en portava, però no es descarta que la perdés dins l'aigua.

Segons han pogut determinar els forenses a primera vista, la noia té una gran ferida a la zona del cap i ell diverses al tòrax. D'entrada, semblava que la d'ella estava causada amb un objecte contundent i les de l'home amb arma blanca. Ara, però, faran proves complementàries per determinar si es van fer amb arma blanca, objecte contundent o, inclús, una arma de foc.

El Jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners que instrueix el cas va decretar dimarts secret de sumari. Els investigadors sospiten que es van fer servir almenys dues armes diferents per perpetrar els crims. També creuen que l'autor o autors serien coneixedors de la zona. Per això, tornaran a revisar les imatges de les càmeres de videovigilància que hi ha diferents punts del pantà.

El cotxe de la parella del Maresme va aparèixer submergit davant una platja de difícil accés per carretera. L'havien manipulat per llançar-lo daltabaix. També van intentar fer desaparèixer el seu caiac, trobat punxat i amb pedres de grans dimensions a l'interior.

Durant aquest mes, els Mossos d'Esquadra han resseguit el recorregut que va fer la parella el 24 d'agost, quan van parar primer a treure diners a la Cellera de Ter i, després, a prendre alguna cosa al restaurant La Parada, en el trencant que porta cap a la presa. En aquest punt és on se'ls hi va perdre el rastre.