Els submarinistes rastregen una zona de 35 metres de profunditat al pantà de Susqueda

En la recerca també hi participen uns 60 voluntaris,

Submarinistes dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil han començat a rastrejar aquest divendres al matí la zona acotada del pantà de Susqueda on un gos rastrejador va notar algun indici sobre la parella desapareguda fa més d'una setmana. Segons va detallar ahir el cap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona, Jordi Martín, en aquest punt hi ha una profunditat de 35 metres i els submarinistes utilitzen una tècnica específica per trampejar la falta de visibilitat. Al seu torn, uns 60 voluntaris –dels quals molts són caçadors i coneixedors de la zona- pentinen una altra àrea de difícil accés, a uns 7 quilòmetres, on primer hi han accedit en tot terreny i després han de continuar el camí a peu.
 
El dispositiu s'ha iniciat a les nou del matí amb la participació de 14 dotacions dels Bombers, entre les quals el grup caní de recerca, els GRAE subaquàtics i de muntanya junt amb efectius dels parcs de la zona; unitats de muntanya, subaquàtiques, canina i de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra i submarinistes de la Guàrdia Civil. La recerca també compta amb helicòpters sobrevolant la zona.

"El gos detecta emanacions d'olors a través de l'aigua i ens ha acotat una possible zona de cerca on demà continuarem treballant-hi", va assenyalar el cap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona. Segons Martín, aquesta zona ja l'han resseguit els submarinistes altres dies de recerca, però avui ho faran amb més efectius i amb una tècnica més exhaustiva.