Centren la recerca de la parella desapareguda a Susqueda al pantà

Dins el cotxe han trobat documentació dels dos joves, de 21 i 23 anys

Els equips d'emergències han donat per tancat el dispositiu d'aquest dimarts a les nou del vespre, després d'hores de recerca i durant les quals han reflotat el vehicle de la parella trobat dilluns submergint al pantà. Continuaran demà perquè, de moment, no hi ha ni rastre dels joves desapareguts. "Serà recerca aquàtica perquè no continuarem fent més recerca terrestre si no apareix cap nou indici a la investigació", ha afirmat el cap d'intervenció de la regió d'emergències de Girona, Jordi Marquès.

Les tasques per reflotar el vehicle han durat hores, des de les onze del matí fins cap a les cinc de la tarda. Després, policia científica dels Mossos d'Esquadra han inspeccionat el cotxe (un Opel Zafira de color blau) i han recollit proves i vestigis de l'interior, que s'han endut en diverses caixes.

El vehicle estaria preparat perquè la parella hi passés la nit, perquè tenia els seients de darrera plegats i hi havia un palet a la zona del forat que fa el maleter. A més, hi havia matalassos, sacs de dormir i restes de menjar. El cotxe va aparèixer bolcat i, tot i que inicialment Mossos i Bombers van confirmar que tots els vidres estaven tancats, aquest dimarts han matisat que la finestra del conductor estava oberta.

Un cop localitzat el vehicle, durant la primera inspecció subaquàtica, el maleter es va obrir per la pressió i part del contingut del vehicle va sortir surant. Els equips d'emergències han trobat diversa documentació, entre la qual hi ha la personal dels dos joves i també de manuscrita. Tot i això, eviten pronunciar-se sobre si s'ha trobat algun tipus de nota que pugui confirmar o descartar hipòtesis.

"Perquè s'ha trobat el vehicle dins l'aigua i perquè s'ha trobat la documentació dels desapareguts a l'interior, intentarem buscar dins el pantà perquè sembla que és l'explicació més lògica a seguir", ha afegit Marquès. Fins ara, a nivell terrestre, han pentinat pous, camins i entrades del litoral on pensaven que podien trobar indicis dels joves.

Hipòtesis obertes

"No es pot corroborar ni confirmar res", ha afirmat el cap d'intervenció de la regió d'emergències de Girona. Jordi Marquès ha assegurat que ara per ara no hi ha "informacions verídiques" que assenyalin a una manipulació voluntària del vehicle per fer-lo caure a l'aigua. En relació a algunes informacions que han aparegut sobre la troballa d'una pedra lligada al canvi de marxes o al pedal del gas, Marquès assegura que a aquestes alçades "les informacions no van en aquest sentit". "Si la finestra estava oberta, podria haver entrat una pedra durant la caiguda, en relació a cordes o altres supòsits no hi ha res confirmat, hem d'esperar a la investigació", ha dit.

"No tindria massa sentit anar fent hipòtesis sense confirmació", ha exposat Marquès, que assenyala que ara per ara la teoria principal és que els dos joves estarien al pantà. "Continuarem fent la recerca aquàtica per continuar buscant dues persones amb la hipòtesis que estan a l'interior del pantà", ha afegit.

Bombers i Mossos d'Esquadra es troben amb dificultats per rastrejar el fons del pantà, per la mala visibilitat que hi ha com a conseqüència del pòsit de llot. A més, hi ha moltes restes de vegetació. Marquès també ha explicat que a sota la temperatura és molt freda, cosa que dificultaria que els cossos sorgissin a la superfície a curt termini.

Distribueixen imatge

Els Mossos d'Esquadra han fet pública una foto dels dos joves del Maresme i han instat la ciutadania a ajudar a buscar-la.