La unitat canina dels Bombers troba un rastre de la parella desapareguda al pantà de Susqueda

Els submarinistes pentinaran una superfície de 150 metres

El gos dels Bombers especialista en detectar rastres de persones en entorns aquàtics s'ha afegit aquest dijous a la recerca de la parella del Maresme desapareguda des de dijous al pantà de Susqueda. El cap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona, Jordi Martín, ha explicat que durant les diverses sortides que han fet pentinant el pantà, el gos ha detectat un rastre de 150 metres a la zona on van trobar submergit sota aigua el cotxe en el què viatjaven els joves de 21 i 23 anys.

"El gos detecta emanacions d'olors a través de l'aigua i ens ha acotat una possible zona de cerca on demà continuarem treballant-hi", ha concretat. Segons Martín, aquesta zona ja l'han resseguit els submarinistes altres dies de recerca, però divendres ho faran amb més efectius i amb una tècnica més exhaustiva.

Aquesta tècnica consisteix en estendre un fil d'un metre i mig i situar un submarinista a cada extrem. Aleshores, per parelles van pentinant la superfície i, després, recollint per l'altre costat. "Descartant així que en qualsevol punt hi hagi alguna cosa que sigui destacable", ha afegit. La profunditat en aquesta àrea és d'uns 35 metres i el subsòl està ple de restes vegetals i llot.

En paral·lel, també organitzen una batuda a peu amb persones coneixedores de la zona. Ho vehiculen a través dels ajuntaments de Susqueda i Osor i l'objectiu és aplegar caçadors, excursionistes i ADF que pentinin al detall tota la pista que "suposadament va fer el vehicle" pel pantà fins al lloc on el van trobar. El camí té uns quatre quilòmetres.