El equips d'emergències van trobar a la deriva el caiac de la parella desapareguda al pantà de Susqueda

Mossos d'Esquadra i Bombers rastregen pous i camins de muntanya

Els equips de recerca van trobar diumenge al pantà de Susqueda el caiac de la parella del Maresme desapareguda des de dijous passat. El caiac anava a la deriva, mig desinflat, i es va trobar allunyat d'on dilluns al vespre van localitzar el vehicle, un Opel Zafira de color blau, enfonsat a sis metres de profunditat.

Mentre continuen les tasques per reflotar el cotxe, i des de les barques, gossos de les unitats canines intenten trobar algun rastre per seguir la pista a la parella. Durant les immersions, no han localitzat cap cos dins el cotxe. Mossos d'Esquadra i Bombers rastregen pous i camins de muntanya propers al punt on va aparèixer al cotxe.

El vehicle el van localitzar després de veure una marca de rodes que s'endinsava a l'aigua, a la zona de Coll Palomera.

Els treballs per reflotar el vehicle continuen a primera hora de la tarda. Un cop l'hagin portat a la llera, la policia científica dels Mossos d'Esquadra faran la inspecció del cotxe i recolliran indicis per intentar descobrir què va passar a la parella que va desaparèixer dijous i, des de llavors, no se n'ha trobat rastre.

Els equips de rescat van trobar el vehicle a la zona de Coll Palomera. Van detectar un rastre de rodes en una de les platges que hi ha al voltant del pantà que indicava que un vehicle s'havia submergit a l'aigua. Durant la immersió van trobar el cotxe a uns sis metres de profunditat. En les successives inspeccions, no han trobat cap cos dins el vehicle.

"Continuem les tasques de recerca a nivell aquàtic però també busquem per terra la zona propera al lloc on es va trobar el vehicle", ha explicat el cap d'intervenció de la regió d'emergències de Girona, Jordi Marquès. En concret, han fet servir gossos per detectar rastres, també a l'aigua, i, en paral·lel, han pentinat camins del voltant i pous. De moment, però, la cerca ha estat infructuosa.

Marquès ha afirmat que totes les hipòtesis estan obertes. La parella va desaparèixer dijous a la tarda, després de dir a familiars que tenien intenció d'anar al pantà de Susqueda a fer una excursió amb caiac. Diumenge, ja en el marc del dispositius de recerca, van localitzar el caiac a la deriva, mig desinflat i força allunyat del lloc on han trobat el vehicle submergit. Els investigadors han pogut confirmar que es tracta del caiac de la parella però no ha donat pistes sobre on poden ser.

Els serveis d'emergències hissen el cotxe amb globus i estan valorant com retirar-lo de l'aigua. El camí fins a la platja més propera és de difícil accés i estudien com a possibilitat fer creuar el cotxe per l'aigua fins a un embarcador que hi ha a l'altra punta del pantà i, un cop aquí, remolcar-lo amb una grua.

La recerca a l'aigua també és complicada, sobretot per la poca visibilitat que hi ha al fons del pantà. "Hi ha molt material vegetal al fons i això fa que quedi molt pòsit i que sigui complicat tenir visibilitat", ha detallat Marquès.