La jutgessa del cas Manga decideix imputar vuit càrrecs gironins

Entre ells hi ha l'exalcalde de Sant Hilari Sacalm, el tinent d'alcalde de Figueres i el director del Patronat de Turisme

Segons publica el Diari de Girona, la jutgessa del cas Manga, Pilar de Lara, ha decidit imputar vuit càrrecs gironins i una empresa per tràfic d'influències i adjudicacions il·lícites comesos en el Consell Comarcal de la Selva. La jutgessa de Lugo, que ha trossejat la causa en nou peces separades per agilitzar el procediment, n'ha assignat una, la sisena, a la trama gironina per esclarir si es van produir irregularitats al Consell Comarcal de la Selva "tant a favor de l'empresa GRS com en benefici propi de Robert Fauria", en la seva qualitat de president del Consell Comarcal i alcalde de Sant Hilari Sacalm.

També s'investigaran les activitats de l'administrador de GRS Ars Local, Alexandre Ros Valls. Els imputats per la jutgessa del cas Manga, Pilar Lara, són l'administrador de l'empresa GRS Ars Local, Alexandre Ros Valls, i l'apoderat de la societat, Josep Maria Franch Carcereny: el cap del departament del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Feliu Martín; l'expresident del Consell Comarcal de la Selva i exalcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria Dané; el director del Patronat de Turisme de la Costa Brava, Ramon Ramos Argimon; el regidor i tinent d'alcalde de Figueres, Manel Toro Coll; el gerent de l'organisme de recaptació de la Diputació de Girona, Xavier Alberch Figueres; el particular David Busquets i Beltran i l'empresa Busquets Sitjà SL, amb seu a Viloví d'Onyar.

El trossejament de la causa s'ha acordat per agilitzar el procés, ja que hi ha peces que per la seva idiosincràsia s'han de valorar per separat i no poden formar part d'un mateix procediment judicial. Així, en el cas de la trama gironina, la jutgessa de Lugo ha fet una peça única, la sisena, on ha imputat les vuit persones i l'empresa.

Segons la informació recollida pel Diari de Girona, aquesta peça se centrarà en investigar els presumptes delictes de tràfic d'influències i adjudicacions il·lícites comesos en el Consell Comarcal de la Selva "tant a favor de l'empresa GRS com a benefici propi de Robert Fauria", en la seva qualitat de president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm.

A banda, també s'investigaran les activitats comeses per l'administrador de GRS Ars Local, Alexandre Ros Valls "per l'obtenció fraudulenta" de diversos contractes públics mitjançant la utilització de diverses mercantils, en aparença alienes a ell, per manegar concursos, "generalment del tipus negociat sense publicitat" convocats per les administracions i la sostracció d'un segell municipal per falsificar una factura.