Fauria, absent al plenari que ratifica la seva dimissió com alcalde

Els portaveus de l'oposició lamenten que s'hagi trigat més d'un mes en fer el relleu

Robert Fauria (CiU) ja és formalment exalcalde de Sant Hilari Sacalm (Selva) després que el ple hagi aprovat aquest dimarts la seva renúncia. Fauria ha deixat el càrrec i també l'acta de regidor arran de la seva detenció i posterior imputació en el cas Manga, que investiga una suposada trama corrupta que es lucrava a través d'adjudicacions públiques fraudulentes.

El ja exalcalde ha decidit no comparèixer al ple extraordinari. Els portaveus de l'oposició han lamentat que s'hagi trigat més d'un mes en fer el relleu. Està previst que un nou ple extraordinari proclami divendres el fins ara segon tinent d'alcalde, Albert Santaugini, nou alcalde. Al Consell Comarcal, el ple de relleu està convocat per al dia 9.

Robert Fauria està imputat per la seva suposada vinculació amb una trama de corrupció que es lucrava a través d'adjudicacions públiques fraudulentes. Els agents del servei de vigilància duanera el van detenir el 14 de febrer i, després de passar a disposició judicial a Lugo, va quedar en llibertat sota una fiança de 18.000 euros. Està imputat com a suposat autor de delictes de suborn, prevaricació, tràfic d'influències, violació de secrets o malversació de fons públics, entre altres.

El 22 de febrer Robert Fauria va anunciar que deixava la política arran de la seva imputació en el cas Manga. Fins llavors, Fauria havia estat president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm. No ha estat fins un mes després, el 26 de març, que Fauria ha presentat les renúncies formals. Aquest dimarts un ple extraordinari ha donat compte de la renúncia com a alcalde i com a regidor de Sant Hilari.