Fauria deixa l'alcaldia i la presidència del Consell Comarcal

El fins ara segon tinent d'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Albert Santaugini, es convertirà en el nou alcalde

Robert Fauria, imputat en el cas Manga, ha presentat aquest dimarts la renúncia a l'alcaldia de Sant Hilari Sacalm i a la presidència del Consell Comarcal de la Selva. Fauria va anunciar fa un mes que dimitiria però fins ara no ho havia formalitzat. Els plens extraordinaris per rellevar-lo als càrrecs se celebraran després de Setmana Santa.

L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, es convertirà en el nou president de la Selva el 9 d'abril mentre que el fins ara segon tinent d'alcalde de Sant Hilari, Albert Santaugini, ocuparà l'alcaldia a partir del 5 d'abril. Fauria està imputat per la seva suposada vinculació amb una trama de corrupció que es lucrava a través d'adjudicacions públiques. El 22 de febrer Robert Fauria va anunciar que deixava la política arran de la seva imputació en el cas Manga. Fins llavors, Fauria havia estat president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm. Fauria va assegurar que tenia la consciència molt tranquil·la però que deixava els càrrecs per protegir la seva família i perquè la seva detenció i posterior declaració davant la jutge de Lugo el van "sobrepassar".

Fauria està imputat per la seva suposada vinculació amb una trama de corrupció que es lucrava a través d'adjudicacions públiques fraudulentes. Els agents del servei de vigilància duanera el van detenir el 14 de febrer i, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat sota una fiança de 18.000 euros. Està imputat com a suposat autor de delictes de suborn, prevaricació, tràfic d'influències, violació de secrets o malversació de fons públics, entre altres.

Un mes després, Fauria encara no havia presentat la seva renúncia formal. Segons informa CDC en un comunicat, ho ha fet aquest dimarts al matí. També hi ha ja les dates fixades per als plens per rellevar-lo als càrrecs. El dia 9 d'abril l'acalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, es convertirà en el nou president del Consell Comarcal de la Selva. Serà en un ple extraordinari.

El fins ara segon tinent d'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Albert Santaugini, es convertirà en alcalde el dia 5 d'abril, també en un ple extraordinari. Uns dies abans, dimarts 2 d'abril, hi haurà un altre ple que servirà per oficialitzar la renúncia de Robert Fauria.