Demanen 23 i 22 anys de presó pels assassins del cambrer del bar Trasgos de Girona

El fiscal també demana 8 anys de presó per a dos delinqüents més

El fiscal demana penes de 23 i 22 anys de presó per a Mehdi Touil i Aalae Eddine Toulali, els dos joves acusat d'assaltar el bar Trasgos del barri de Sant Eugènia de Girona i agredir "brutalment" a cops d'ampolla l'encarregat d'obrir l'establiment als matins. L'home va quedar molt malferit i, com a conseqüència de les lesions, va morir dos mesos després a l'hospital.

Per això, el fiscal els acusa d'un delicte d'assassinat i un altre de robatori amb violència. En el cas també hi ha implicats dos acusats més, Cristian Ludin León i Tamara Bile, per a qui el fiscal demana 8 anys de presó perquè van vendre objectes robats durant l'assalt i van amenaçar testimonis dels fets per evitar que declaressin. El fiscal Enrique Barata, en el seu escrit de conclusions provisionals, conclou que Touil i Toulali es van posar d'acord per assaltar el bar Trasgos, situat al carrer Montseny. Cap a les 7 del matí del 22 de maig del 2012, van entrar a l'establiment. A dins, hi havia assegut en una cadira la víctima, que solia ajudar els propietaris del bar a obrir als matins.

Aleshores, segons l'acusació pública, "amb intenció d'acabar amb la seva vida o sabent que probablement podrien causar-li la mort, el van colpejar brutalment al cap amb ampolles de vidre". El fiscal ressalta que el van agredir fins a deixar-lo "inconscient i sagnant, de manera que no pogués suposar un obstacle en l'execució del seu il·lícit ànim depredador".

Segons relata el fiscal, els dos acusats van colpejar la víctima de forma "ràpida i per sorpresa", mentre ell estava assegut en una cadira i aprofitant-se que l'home tenia una important discapacitat motriu. Tot això, apunta l'acusació pública, van impedir que es pogués defensar. Llavors, mentre el tenien assegut a la cadira "inconscient, amb el cap caigut enrere, sagnant i moribund", van començar a saquejar el local.

Es van emportar diners de la caixa enregistradora i d'una capseta de canvi, van destrossar una màquina escurabutxaques per agafar els diners que tenia, es van endur un router de connexió a Internet, diverses ampolles d'alcohol i una bossa plena d'encendors. Després, amb un carretó que ja duien per a l'ocasió, van carregar una màquina expenedora de tabac i se la van endur fins a un pis ocupat que freqüentaven sovint.

En aquest pis hi havia els altre dos acusats, Cristian Ludin León i Tamara Bile, que es van despertar quan van sentir soroll. Els autors de l'assalt els van explicar que el botí que duien l'havien aconseguit en un robatori en un bar, uns minuts abans. Plegats, van rebentar la màquina expenedora de tabac i es van repartir les monedes, els encenedors i les beguda. A més, segons el fiscal, els dies després del robatori León i Ludin van vendre's part del botí per aconseguir diners.

Dos mesos ingressat

Cap a les 8 del matí una hora després de l'atac, els serveis d'emergència i sanitaris van rebre l'avís que havien trobat el cos "inerme i agonitzant" de la víctima dins el bar. El van traslladar urgentment a l'hospital Trueta, on va quedar ingressat per les greus ferides que els dos acusats li havien infringit amb els cops d'ampolla. Com a conseqüència de la "brutal agressió", l'home va patir ferides com fractura de diversos ossos de la cara i del nas i hematomes i contusions al crani i al cervell.

L'home va estar ingressat al Trueta un mes i després el van traslladar a l'hospital Santa Caterina de Salt (Gironès), on va estar ingressat per fer-li un seguiment clínic per la neurosis greu que patia arran de les ferides. A mitjans juliol, però, va patir "un greu empitjorament sobtat" per meningitis secundària i va morir.

Amenaces a testimonis

L'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal també relata que, després de passar a disposició judicial i quedar en llibertat, León i Bile van amenaçar dos testimonis que van ser claus per identificar i detenir els autors de l'assalt violent perquè no declaressin o mentissin davant del jutge. Segons el fiscal, va anar a buscar una testimoni a casa seva i li van dir que si se n'assabentava que se n'havien anat de la llengua, "et rebentaré el capa tu i als teus fills, que ja us ho esteu buscant". Els dos principals acusats estan en presó provisional des que els van detenir el mes de juny del 2012.

El fiscal considera que Mehdi Touil i Aalae Eddine Toulali són culpables d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i un altre de robatori amb violència. Per a Touil demana una pena de 23 anys de presó perquè li aplica un agreujant de reincidència. Per a Toulali demana 22 anys de presó.

En matèria de responsabilitat civil, demana que els dos autors de l'assalt mortal indemnitzin dos germanes de la víctima amb 100.000 euros i 50.000 per a un nebot.

L'acusació pública acusa els altres dos implicats, Tamara Bile i Cristian Ludin León, d'un delicte de receptació per vendre's objectes robats i d'un altre contra l'administració de justícia per intimidar dos testimonis. Per a ells demana 8 anys de presó per a cadascun i que paguin una multa de 3.360 euros.

El fiscal també vol que indemnitzin els propietaris del bar i de les màquines escurabutxaques pels desperfectes causats i pels objectes sostrets.