La víctima del bar Tragos de Girona mor a l'hospital dos mesos després de l'atac

Aalae Eddine Toulai, de 18 anys, i Medhi Touil, de 22 anys estan en presó provisional per l'agressió

  • Medhi Toulan amb dues metralletes
    Medhi Toulan amb dues metralletes
  • Els fets van passat a primera hora del matí a l'interior del bar Tragos © ACN
    Els fets van passat a primera hora del matí a l'interior del bar Tragos © ACN
La víctima era un veí de Girona d'uns 50 anys que feia tasques de neteja i manteniment al bar Tragos de Santa Eugènia perquè era amic de les propietàries. El 22 de maig, va anar a obrir a primera hora del matí. Els dos assaltants haurien aprofitat per colar-se dins el local per robar-hi. Tot sembla indicar que l'home es va intentar resistir i, per això, el van agredir de forma brutal. Li van donar cops al cap amb una ampolla i el van deixar molt malferit.

L'home va ser atès pel sistema d'emergències mèdiques, que el va assistir al lloc dels fets, i va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta en estat molt greu a conseqüència de les lesions ocasionades. A finals de juny el van traslladar a l'hospital Santa Caterina de Salt. Finalment, aquest dissabte ha mort després de gairebé dos mesos d'agonia, tal com ha avançat el diari El Punt Avui. Fonts hospitalàries han confirmat que les ferides que patia eren molt greus.

Els Mossos d'Esquadra van detenir dos nois, Aalae Eddine Toulai, de 18 anys, i Medhi Touil, de 22 anys i nacionalitat marroquina que va ingressar a presó després de passar a disposició dels Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona. El jutge els va enviar a presó com a presumptes autors d'un robatori violent al bar i de l'intent d'assassinat del treballador del local. La mort de la víctima converteix el cas en un assassinat.

A Medhi Touil li consten 14 antecedents per diversos delictes i té un llarg historial de problemes amb les drogues. Fonts properes al cas asseguren que també té obert un expedient d'expulsió per part del CNP.

El jove vivia amb sis membres més de la seva família en un pis situat prop de l'Hospital Santa Caterina de Salt i és conegut pel seu fort caràcter violent. Precisament a la seva compta de Facebook es pot observar com apareix en diverses fotografies en possessió d'armes de foc, sota els efectes de les drogues i fent apol·logia del terrorisme islamista.

Fins i tot té publicada una fotografia de Bin Laden on hi té escrit "Bin Laden no ha mort, Al Qaeda no descansa".