Girona denega la llicència de la nova sala de concerts al Pont de la Barca perquè hi ha un ocupa

Entitats veïnals i un particular van avisar al consistori d'aquest fet

L’Ajuntament de Girona ha denegat la llicència d’obres i ús per fer la nova sala de concerts al Pont de la Barca. El motiu és que el consistori ha constatat que hi ha una persona que viu en l’edifici que hi ha al costat d’on es projectava fer-hi l'establiment de Kim Riera i que està previst porti per nom Alter.

El regidor d’Urbanisme de Proximitat, Lluís Martí, ha explicat que arran de les al·legacions que van presentar l’associació de veïns del barri de Sant Ponç i també un particular apuntaven que hi havia una persona vivint en l’edifici contigu a la parcel·la on s’havia de fer la sala.

La normativa municipal vigent impedeix que es faci un equipament d’aquestes característiques si hi ha continuïtat amb un habitatge. Per això aquest divendres s’ha tirat enrere la tramitació del promotor durant la Junta de Govern Local.

Martí assegura que en un principi no s’havia tingut en compte que la parcel·la del costat tenia usos residencials perquè l’edifici està en mal estat i no hi ha una cèdula d’habitabilitat vigent. Malgrat tot, arran de les al·legacions veïnals han constatat que hi viu una persona, que ocupa il·legalment la parcel·la.

El regidor assegura que aquesta denegació “no és cap cosa rara”, ja que inicialment es va començar la tramitació pertinent perquè tot estava en regla i ara, una vegada s’ha comprovat que hi ha aquesta persona vivint al costat d’on havia de construir-se la sala, han denegat la llicència.

La sala que es projectava en aquest espai, situat al costat dels Ocine i d’altres establiments comercials, s’emmirallava en la sala Razzmatazz de Barcelona. Havia de tenir més de 700 metres quadrats i una capacitat per a unes 600 persones.