Homenatge a la jove que va morir atropellada al setembre en una cruïlla de Girona

L'entitat Mou-te en bici reclama que s'endureixi la llei i la pacificació del trànsit

Girona ha commemorat avui la ciclista que va morir atropellada el 9 de setembre de l'any passat, després de ser envestida per un vehicle mentre circulava pel carril bici d'un encreuament de la ciutat.

Al lloc de l'accident s'hi ha col·locat una bicicleta blanca, en commemoració de l'Iris Martí, a més d'una fotografia de la noia amb la frase "si la vida és una brisa i nosaltres, un pètal de cirerer". El Cor Maragall, que dirigeix la mare de la noia atropellada, ha participat en l'acte.

Des de l'entitat Mou-te en Bici han reiterat la seva demanda per pacificar la ciutat i han exigit que s'endureixi la llei. En aquesta línia, han anunciat que tenen previst demanar una reunió amb els diputats al Congrés de la circumscripció de Girona, per fer arribar una petició perquè es modifiqui el Codi Penal en casos d'atropellaments a ciclistes. "Volem acabar amb la impunitat de la gent que atropella amb el cotxe, perquè no solen anar a la presó", ha denunciat Corominas.  

Al setembre, pocs dies després d'aquest atropellament mortal, l'Ajuntament de Girona va anunciar que es presentaria com a acusació popular en el cas. "Hem de fomentar la mobilitat sostenible, garantint que les persones que aposten pels vehicles no contaminants se sentin segurs a la via pública", va assegurar en aquell moment la tinenta d'alcaldia i regidora de Transició Ecològica, Cristina Andreu, que aquest dissabte també ha assistit a l'acte.

L'alcalde Lluc Salellas, així com la vicealcaldessa, Gemma Geis i la regidora de Treball, Raquel Robert també han estat presents en l'acte de col·locació de la bicicleta blanca en record a l'iris, on han dipositat un ram de flors.