Detinguda la conductora que va atropellar mortalment una jove ciclista ahir a Girona

Se l'acusa d'homicidi imprudent i de circular sense carnet de conduir

La Policia Municipal de Girona ha procedit a la detenció de la conductora que ahir va atropellar mortalment a la jove de 21 anys, Iris Martí, mentre aquesta circulava en bicicleta pel barri de la Devesa - Güell.

La detinguda està acusada d'un suposat homicidi imprudent i d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sense carnet mentre s'instrueixen les diligències al Jutjat de Girona.

Els fets van tenir lloc entorn de les 11:30h quan la jove s'apropava a través del carril bici a l'encreuament entre el carrer Josep Viader i Moliner amb el carrer de l'Illa, just davant de l'Escola Oficial d'Idiomes. En aquell moment, i segons han assegurat des de la Policia Municipal, un cotxe que circulava pel carrer de l'Illa en direcció nord va xocar contra la ciclista.

L'informe policial explica que el conductor no va respectar una senyal de cedir el pas, atropellant a la noia, veïna de la ciutat. Fins allà s'hi van traslladar diverses dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que van atendre a la ciclista i se la van endur en ambulància a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat crític.

Poques hores més tard el centre hospitalari en va certificar la mort.

Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha publicat les seves mostres de condol a través de la xarxa social X (antigament Twitter) amb una publicació assegura "lamentar profundament la mort de l'Iris" i explica que "com a governants estem obligats a treballar per fer les ciutats més segures i ciclables", per afegir finalment que "aquestes coses no haurien de passar".

Concert d'homenatge

La víctima era membre del Cor Maragall de Girona, on cantava en la posició de soprano. Després de fer-se públic el seu traspàs des de la Capella Polifònica de Girona han volgut traslladar el seu condol a la família i, alhora, dedicaran el concert d'aquesta tarda que celebraran a Molló (Ripollès).

L'actuació s'engloba dins els actes del Festival de Música de la Vall de Camprodon i tindrà lloc a les 19h a l'església de Santa Cecília.