Girona es presenta com a acusació popular en el cas de la ciclista que va morir atropellada

El consistori diu que es vol posar al costat de la família i els ciclistes de la ciutat

L’Ajuntament de Girona es presentarà com a acusació particular en el cas de la ciclista de 21 anys, Iris Martí, que va morir atropellada el 9 de setembre. Després d'estudiar els fets, el consistori ha decidit personar-se a la causa.

"Hem de fer una ciutat que protegeix vianants i ciclistes. Fomentar la mobilitat sostenible s'aconsegueix millorant la infraestructura però també garantint que les persones que aposten pels vehicles no contaminants se sentin segurs a la via pública", assegura la tinenta d'alcaldia i regidora de Transició Ecològica, Cristina Andreu.

En aquest sentit, diuen que volen posar-se "al costat" de la família de la víctima i de les persones que es mouen en bicicleta per la ciutat.

L'accident va tenir lloc a la cruïlla entre el carrer de Josep Viader i Moliner i el carrer de l’Illa, al barri de la Devesa-Güell, quan un cotxe presumptament no va respectar una senyal de cedir el pas i va atropellar la noia, que circulava pel carril bici.

La víctima va ser traslladada a l'Hospital Josep Trueta, on va morir hores després.

La conductora va ser detinguda acusada d'un suposat homicidi imprudent i d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sense carnet. L'endemà el jutge la va deixar en llibertat fins la celebració del judici amb l'obligació de personar-se periòdicament al jutjat, li retira el passaport i li prohibeix sortir del territori.

L'Ajuntament ja va decidir personar-se com a acusació en el cas del feminicidi que hi va haver a la ciutat a finals de juliol: "La ciutadania ha de sentir quina és la visió que té aquest govern sobre la impunitat de les persones que infringeixen la llei en actes que posen en risc la seguretat de les persones".

La tinenta d'alcaldia subratlla que l'Ajuntament estarà al costat de les víctimes i actuarà amb "contundència" per evitar que aquestes accions quedin impunes.