Mor una jove ciclista atropellada per un cotxe a Girona

La noia, en estat crític, va morir hores més tard al Trueta

ACTUALITZAT 18:54h | Una jove de 21 anys, Iris Martí, que circulava en bicicleta va morir ahir al matí a Girona després de ser envestida per un vehicle segons ha pogut saber El Gerió Digital i han confirmat fonts municipals.

Els fets van tenir lloc entorn de les 11:30h quan la jove s'apropava a través del carril bici a l'encreuament entre el carrer Josep Viader i Moliner amb el carrer de l'Illa, al barri de la Devesa - Güell, just davant de l'Escola Oficial d'Idiomes. En aquell moment, i segons han assegurat des de la Policia Municipal, un cotxe que circulava pel carrer de l'Illa en direcció nord va xocar contra la ciclista.

L'informe policial explica que el conductor no va respectar una senyal de cedir el pas, atropellant a la noia, veïna de la ciutat. Fins allà s'hi van traslladar diverses dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que van atendre a la ciclista i se la van endur en ambulància a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat crític.

Poques hores més tard el centre hospitalari en va certificar la mort.

Per la seva banda la Policia Municipal va obrir una instrucció de cas i ha iniciat una investigació a les dues persones que ocupaven el vehicle que va atropellar mortalment a la noia. Pels voltants de les sis de la tarda d'avui diumenge s'ha anunciat la detenció del conductor acusat de diversos delictes.

Amb tot, l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha publicat les seves mostres de condol a través de la xarxa social X (antigament Twitter) amb una publicació assegura "lamentar profundament la mort de l'Iris" i explica que "com a governants estem obligats a treballar per fer les ciutats més segures i ciclables", per afegir finalment que "aquestes coses no haurien de passar".

Concert d'homenatge

La víctima era membre del Cor Maragall de Girona, on cantava en la posició de soprano. Després de fer-se públic el seu traspàs des de la Capella Polifònica de Girona han volgut traslladar el seu condol a la família i, alhora, dedicaran el concert d'aquesta tarda que celebraran a Molló (Ripollès).

L'actuació s'engloba dins els actes del Festival de Música de la Vall de Camprodon i tindrà lloc a les 19h a l'església de Santa Cecília.