L'oposició de Lloret critica el govern per ''carregar-se'' les beques menjador i generar 'fake news'

Qualifiquen de "nefastos" els 100 primers dies de l'executiu liderat per Adrià Lamelas

Els tres grups de l'oposició a Lloret de Mar (Junts, ERC i Més Lloret) qualifiquen com a "nefastos" els 100 primers dies del govern que lidera el socialista Adrià Lamelas, que governa amb Junts per Lloret i Lloret en Comú.

En un comunicat conjunt, els tres grups de l'oposició carreguen contra l'executiu de Lamelas a qui acusen d'haver eliminat les beques menjador que han deixat "desemparats" els alumnes de Secundària.

El text reconeix que hi ha molts centres de la ciutat que es troben amb problemes burocràtics per la dualitat d'ajudes, ja que la Generalitat també ofereix aquest servei, però lamenten que no s'hagi "fet l'esforç de discutir" la mesura que ha pres el govern. Per això posen en dubte "el compromís social de Lamelas".

A més, l'oposició també carrega per una de les primeres decisions en matèria de mobilitat que va adoptar el consistori. Es tracta de l'ampliació de la parada de taxis que va comportar eliminar part d'un carril de circulació de l'Avinguda Just Marlès, on anaven a parar els vehicles que venien del carrer Oliva.

En aquest aspecte, els tres grups consideren que "el remei és pitjor que la malaltia" i que provoca un "col·lapse crònic" en aquesta zona de la ciutat. A més, el comunicat assegura que l'ampliació de la parada de taxis no era una demanda urgent ni una exigència del col·lectiu de taxistes de Lloret.

A més, recorden que es va fer en plena temporada d'estiu, fet que encara ha complicat més la mobilitat en una zona que, de per sí, ja va carregada. També critiquen la gestió que s'ha fet de la prova pilot 'Lloret batega' que vol pacificar el passeig marítim. Malgrat que valoren el rerefons, critiquen que sense el consens dels actors implicats, com veïns o hostalers.

Finalment, també en qüestions de mobilitat, exigeixen que es faci efectiva la sentència judicial que dona la raó a Lloret de Mar en el litigi en relació al camí de Can Juncadella. L'oposició no entén per què el consistori vol parlar amb la propietat que ocupa aquest espai, en comptes de fer efectiva la sentència que li dona el dret.

'Fake news'

El tercer eix de crítica de l'oposició és el que fa referència a les notícies que van sorgir arran d'uns incidents greus a l'exterior de la Disco Privé, de l'avinguda Just Marlès. En aquell moment, l'Ajuntament de Lloret de Mar va anunciar que l'operador que va preparar la festa, Dancehall Episode, no podria tornar a treballar a la ciutat.

Una notícia que els tres grups asseguren és falsa igual que la rebaixa de sou de Lamelas que, inicialment era de 25.000 euros i que es va formalitzar a 20.000, segons diu el comunicat. En aquest sentit, també es queixen que no sigui fins aquest mes d'octubre que l'alcalde ha cobrat el sou rebaixat.