El foc del Rosselló i Portbou segueix actiu i ja ha cremat unes 1.000 hectàrees

El perímetre que afecta a l'Alt Empordà no ha augmentat i els Bombers es mostren optimistes

ACTUALITZACIÓ 7:21h L'incendi que es va iniciar ahir al matí a la Catalunya Nord i que hores més tard va envair l'Alt Empordà segueix actiu mentre els Bombers han treballat durant tota la matinada per tal d'extingir unes flames que ja han cremat unes 1.000 hectàrees, 96,37 de les quals pertanyen a l'Espai Natural Protegit del Massís de l'Albera en el terme municipal de Portbou.

Amb tot, els Bombers expliquen que al llarg de la matinada les flames no han avançat i s'ha aconseguit aturar el flanc dret que amenaçava amb saltar el pantà de Portbou. A primera hora d'aquest matí en aquesta zona ja no hi havia flama i només fumejava. La quarantena de dotacions terrestres d'ahir a la nit s'han quedat tota la matinada i s'espera que al llarg d'aquest matí es pugui estabilitzar el foc.

Pel que fa als veïns evacuats residents en masies properes al foc ja han pogut tornar a casa seva després que el cap d'Emergències de la regió de Girona, Jordi Martín, anuncies que no corrien perill, mentre que la vintena de francesos atrapats al municipi no han pogut creuar la frontera i han passat la nit a l'antic teatre del carrer Méndez Núñez que l'Ajuntament els ha ofert. La carretera N-260 s'ha mantingut tallada tota la matinada com també la connexió ferroviària amb França.

El dispositiu de Catalunya el formen almenys 103 bombers, 43 vehicles del cos, agrupacions de defensa forestal (ADF), Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, Protecció Civil i Policia Local, a banda dels equips francesos, que segons la Prefectura dels Pirineus Orientals han mobilitzat 362 bombers i 40 gendarmes. Un bomber ha resultat ferit lleu pel fum i ha estat atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Pel que fa a la previsió meteorològica es preveu que al llarg d'avui la tramuntana segueixi bufant però amb menys força que ahir, mantenint-se entorn els 35 km/h però puntualment amb cops entorn els 50 km/h, facilitant així la incorporació de mitjans aeris a les tasques d'extinció que a les 7:21h encara no s'havien enlairat.