Un incendi que ha començat a la Catalunya Nord amenaça l'Alt Empordà

Es troba a tres quilòmetres de la frontera i l'intens fum ha tallat l'N-260 a Portbou

ACTUALITZAT 14:31h | Els Bombers de la Generalitat han enviat 18 dotacions terrestres i dos avions de vigilància i atac per col·laborar en les tasques d'extinció d'un incendi forestal a la Catalunya Nord, entre Banyuls i Cervera de la Marenda. L'incendi s'ha originat a prop del pic de Sant Joan i avança cap al mar.

Segons les dades facilitades pel Servei Català de Trànsit (SCT), s'ha tallat la N-260 a Portbou per la manca de visibilitat causada per la intensa fumera generada per les flames. L'incendi es troba a uns tres quilòmetres de la frontera.

Els Bombers han enviat cinc camions BRP, una unitat del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF), dos vehicles de l'Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) i un vehicle de comandament. A més, estan treballant a la cua (flanc dret) per aturar l'avanç de les flames.

El GRAF i els EPAF estan col·laborant amb els Pompièrs dels Pirineus Orientals en les maniobres de foc tècnic per aconseguir aturar l'avanç de les flames. Els Bombers de la Generalitat treballen intensament per controlar l'incendi i evitar que s'ampliï.