Els municipis del Gironès afectats per la 'rave' es reuneixen per evitar que es repeteixi

Interior assegura que posarà multes d'entre 1.000 i 10.000 euros a futurs organitzadors

Els municipis del Gironès afectats per la 'rave' s'han reunit amb el delegat d'Interior a Girona, Joan Mayoral, per estudiar com evitar que es torni a repetir la situació i prevenir-ho. A la trobada, el Departament s'ha compromès a sancionar els organitzadors per la via administrativa amb multes que poden anar dels 1.000 als 10.000 euros.

Per la seva banda, els ajuntaments afectats incrementaran la vigilància en dates sensibles amb l'objectiu de detectar vehicles o moviments sospitosos i així evitar que s'hi puguin establir.

A la trobada, que s'ha fet a l'Ajuntament de Sant Jordi Desvalls, hi han assistit els alcaldes de Sant Joan de Mollet, Bordils i una regidora de Flaçà però no hi havia cap representant de Cervià de Ter, el municipi més afectat. La 'rave' va començar dijous de matinada i va arribar a congregar uns 300 assistents.

La 'rave' va començar dijous de matinada i va arribar a congregar uns 250 assistents. Durant quatre dies, els municipis de la zona han passat nits en vetlla pel soroll i la música fins que aquest dilluns al matí els assistents van començar a abandonar la festa, que es va donar per finalitzada cap a les set de la tarda.

Per abordar-ho, aquest dimarts s'ha fet una reunió amb Interior a Sant Jordi Desvalls on hi ha assistit l'alcalde de Sant Joan de Mollet, Ramon Costa; l'alcaldessa de Bordils, Montse Pou; la de Sant Jordi, Núria Martínez i la regidora de Medi Ambient de Flaçà, Rosa Maria Vilà. No hi ha assistit, però, cap representant de Cervià de Ter, un dels municipis més afectats.

A la trobada, els alcaldes li han transmès a Mayoral la "impotència" de quatre nits sense dormir i la "necessitat" d'adoptar mesures per evitar que la situació es repeteixi. "O almenys prevenir-ho", ha dit Martínez.

En aquest sentit, Mayoral ha dit que ho analitzaran un cop tinguin totes les actes i informes policials però ja ha avançat que aquí hi jugarà un paper important la prevenció. "Si algú té algun indici que s'hi estan ubicant vehicles o aparells, potser ho podem evitar en llocs concrets i en caps de setmana llargs", ha dit Mayoral.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Sant Jordi Desvalls ha dit que tots els municipis afectats van a una i que estaran "més vigilants" per si detecten algun vehicle o remolc sospitós per evitar que es puguin acabar d'instal·lar. I és que aquesta no és la primera vegada que viuen una festa 'rave', tot i que mai havia durat tant dies. "És una zona propicia", ha dit tot afegint que senten certa "impotència". "És un país molt garantista", ha afegit.

Sancions de fins a 10.000 euros

Per la seva banda Mayoral, s'ha compromès a sancionar els responsables de l'esdeveniment, un cop se'ls hagi identificat, i ja ha avançat que es poden enfrontar a multes d'entre 1.000 i 10.000 euros. El delegat d'Interior a Girona també ha defensat l'actuació dels Mossos, que es van centrar en evitar que hi arribessin més vehicles. "Es va valorar la proporcionalitat", ha dit.