Aturen un conductor borratxo i el passa a recollir un amic que encara anava més begut

L'infractor va marcar 1,03 mg/l, més del quàdruple del permès

Agents dels Mossos d'Esquadra van muntar el diumenge a la tarda, un control entre la C-31 i el carrer Olot de Vilamalla (Alt Empordà). Cap a les quatre, els agents van aturar un conductor de 29 anys. El jove mai s'havia tret el carnet i, a més, havia agafat el volant anant borratxo. Quan va bufar per primera vegada va donar una taxa de 0,53 mg/l i quan li van repetir la prova, va marcar 0,51 mg/l.

La policia el va denunciar i li va immobilitzar el vehicle. Aleshores, aquest noi va trucar a un amic perquè anés a recollir-lo. Al cap de poca estona, un jove de 32 anys va arribar al lloc on hi havia el control per endur-se l'infractor. Però ell mateix també va acabar denunciat. I no administrativament, sinó penalment.

Quan el van veure arribar, els Mossos d'Esquadra ja se'n van malfiar. Per això, també van decidir fer-li la prova d'alcoholèmia. L'etilòmetre va marcar d'1,03 mg/l d'aire expirat; és a dir, molt per sobre del límit penal i quadruplicant la taxa permesa. Per això, els agents el van denunciar per alcoholèmia penal.