El fiscal diu que l'acusat de matar un banquer a Roses és 'clarament culpable'

La fiscalia i la primera acusació particular mantenen la petició de 23 anys de presó per a Porfirio Fernández

El fiscal sosté que no hi ha "cap dubte" que l'acusat és l'assassí. En el seu informe, Víctor Pillado ha desgranat totes les proves que hi ha contra Porfirio Fernández i ha demanat als membres del jurat popular que "no es perdin en detalls" que la defensa ha introduït per despistar. "Han volgut fer passar l'acusat per víctima, han llançat acusacions contra la víctima real i han volgut ocultar les proves darrere un núvol", ha afirmat Pillado.

El fiscal ha recordat que no hi ha cap prova que apunti cap a cap altre sospitós. A més, ha recordat que les proves d'ADN conclouen que la víctima va esgarrapar l'acusat intentant defensar-se dels atacs i, també, que era Fernández qui duia els guants ensangonats que l'assassí va fer servir per evitar deixar empremtes. "Això són proves, no hipòtesis", ha asseverat el fiscal.

A més, també ha recordat que tots els testimonis han destacat que els dos homes tenien mala relació, que havien discutit i s'havien insultat i inclús hi ha testimonis que van veure com l'acusat llançava amenaces de mort contra la víctima. "Va premeditar el crim, el va planejar", ha afirmat l'acusació pública.

L'únic testimoni que ha declarat a favor de l'acusat ha estat la seva parella -i exdona de la víctima- que ha assegurat que el matí del crim estava a casa amb Fernández, una declaració que Pillado demana als membres del jurat popular que analitzin atentament per veure si pot incórrer en contradiccions o si pot haver canviat de versió per intentar donar coartada a l'acusat.

El fiscal ha volgut deixar clar que la víctima és l'empleat de banca que va morir en un aparcament de Roses el setembre del 2009. "És que durant el judici ha semblat que no quedava clar", ha lamentat Pillado que ha negat que els Mossos d'Esquadra o el jutjat d'instrucció hagin "inventat proves" contra Fernández, com ha insinuat la defensa al llarg del judici.

Assassinat i tinença il·lícita d'armes

El fiscal i la primera acusació particular, exercida pel lletrat Carles Monguilod, han mantingut les acusacions contra Porfirio Fernández. Demanen que el declarin culpable per un delicte d'assasinat i un altre de tinença il·lícita d'armes. Per aquests delictes, podrien arribar a condemnar l'acusat a 23 anys de presó.

L'acusció particular segona ha mantingut la petició de 10 anys de presó per homicidi.

La defensa, per la seva banda, nega les acusacions i manté la petició d'absolució per a Porfirio Fernández.