L'empleat de banca assassinat a Roses tenia ADN de l'acusat sota les ungles

Els forenses conclouen que la víctima va morir pels més de 40 cops que va rebre

Les anàlisis de l'ADN recollit a l'escena del crim indiquen que l'acusat, Porfirio Fernández, es va veure aquell matí amb la víctima. Segons ha detallat l'agent que va fer les proves genètiques, sota les ungles de la mà dreta de l'empleat de banca hi van trobar dos perfils diferents d'ADN, el de la mateixa víctima i també el de l'acusat. Segons l'especialista, que hi hagi ADN sota les ungles és compatible amb una esgarrapada.

A més, l'anàlisi revela que als guants trobats a l'escena del crim també hi ha ADN dels dos. De fet, la mostra recollida a l'interior dels guants -en contacte amb la pell- conté ADN de l'acusat mentre que el de la víctima està fora, a la sang que hi havia als guants que l'assassí va fer servir per no deixar empremtes. També van trobar material genètic dels dos homes a la clau de la moto que duia l'acusat i a la maneta d'accelerar.

A preguntes del fiscal, l'agent especialista ha assegurat que és "científicament impossible" que el material genètic de l'acusat hagués arribat a l'escena del crim si ell no hi era. "Si hagués estat una transferència, que algú altre transportes el seu ADN, hauríem trobat un tercer perfil", ha explicat. La defensa argumenta que les mostres d'ADN estan contaminades.

Incompatibles amb caiguda en moto

Aquest dijous han declarat els metges forenses que van examinar les ferides de l'acusat i també van fer l'autòpsia a la víctima. Els doctors han conclòs que les ferides que tenia Porfirio Fernández són "incompatibles" amb les diverses explicacions que va donar ell. "Eren compatibles amb una baralla, no amb una caiguda en moto", ha afirmat el doctor Narcís Bardalet.

Els tres forenses també conclouen que les ferides es van fer pràcticament en el mateix moment i que no podien ser de dies abans perquè no hi havia cap tipus de crosta.

L'acusat va donar diverses explicacions a les ferides. Principalment la caiguda en moto però també va assegurat que l'esgarrapada que tenia li havia fet la seva parella -exdona de la víctima- quan mantenien relacions sexuals el dia abans del crim i justifica la contusió a l'ull amb un ferida mentre traginava branques al jardí. Uns explicacions que els forenses no consideren possibles.

40 cops

Els forenses han explicat que la víctima va morir per un xoc traumàtic, que implica que les diferents ferides li van causar la mort tot i que no n'hi ha cap que sigui mortal de necessitat. Analitzant les ferides, els forenses conclouen que la hipòtesi més plausible és que l'agressor se situés al costat de l'agressor i li colpegés la cara. Després, quan la víctima es va girar cap a ell, li va donar un cop fort al coll que li va trencar la tràquea.

Aquest cop hauria provocat sensació d'ofec a la víctima, que hauria caigut de genolls a terra. Finalment, l'agressor hauria "rematat" l'empleat de banca donant-li cops a la part posterior del crani amb un objecte contundent.

El dibuix que han deixat les ferides de l'objectes contundent tenen forma d'Y. Per això, els forenses creuen que són ferides compatibles amb la culata del revòlver.

23 anys de presó

Porfirio Fernández s'enfronta a una pena de 23 anys de presó per un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes. El judici, que es fa a la secció tercera de l'Audiència de Girona, acara la recta final. Està previst que divendres al matí entreguin l'objecte del veredicte als membres del jurat, que es retiraran a deliberar.