La filla del banquer assassinat diu que tenia mala relació amb l'acusat

Els Mossos d'Esquadra van trobar restes de sang a les mans de Porfirio Fernández i a tovalloles que tenia a casa seva

La filla de l'empleat de banca assassinat a Roses (Alt Empordà) el setembre del 2009 ha admès que el seu pare i l'acusat del crim, Porfirio Fernández, tenien "mala relació". La noia, que en el moment dels fets era menor d'edat, ha explicat que els dos s'havien discutit en més d'una ocasió i que els havia sentit insultar-se. La jove ha contradit així la declaració de la seva mare -actual parella de l'acusat- que ha negat que hi haguessin enfrontaments. També han declarat els Mossos d'Esquadra encarregats de recopilar proves i han explicat que van trobar restes de sang a les mans de l'acusat i també a tovalloles que tenia a casa seva. Segons els Mossos, l'home va confessar voluntàriament el crim.

Tenien mala relació, havien discutit en més d'una ocasió i havien arribat a insultar-se. D'aquesta manera ha descrit la filla de la víctima la relació que tenia el seu pare amb l'acusat, Porfirio Fernández. La jove ha contradit així la versió de la seva mare -exdona de la víctima i actual parella de l'acusat- que ha assegurat que els dos homes no tenien relació i no es tractaven.


No ha estat l'única contradicció entre declaracions. La dona també havia assegurat que havia vist una pistola "molt semblant" a la feta servir durant el crim a la guantera del cotxe de la víctima. Segons les acusacions, l'acusat va anar a buscar de forma il·legal la pistola a Madrid amb la intenció de cometre l'assassinat. La filla ha assegurat que "mai" va veure que el seu pare tingués una pistola.

Un altre aspecte en el qual mare i filla s'han contradit està relacionat amb el que, segons les acusacions, seria un possible mòbil del crim; l'interès econòmic. Fiscalia i acusació particular creuen que l'acusat va planejar amb detall el crim i que inclús va triar el dia, perquè el dilluns següent la víctima tenia intenció d'anar al gestor per canviar el seu testament i evitar que la gestora de l'herència fos la seva exdona.

La mare, que finalment s'ha encarregat de gestionar l'herència de la víctima, ha assegurat que no tenia constància que la víctima tingués cap assegurança de vida mentre que la seva filla ha exposat que sí que n'hi havia i que els beneficiaris eren ella i el seu germà, encara menor d'edat.

Aquest dimecres a la tarda també han declarat els agents d'investigació que es van encarregar del cas. Els agents han exposat que van trobar restes de sang a les mans de l'acusat, al manillar de la moto que usava i també a la maneta d'entrada de casa seva i a tovalloles que hi havia. La hipòtesi és que l'home es va tacar de sang en treure's el mono que portava per no deixar rastre i els guants -els dos els va abandonar a l'escena del crim- i ho va transferir a aquests objectes quan va tornar cap a casa i es va rentar les mans.

Els agents també han explicat que a la foguera que havia fet l'acusat al pati no hi va trobar restes de plantes o llenya -com ell sosté- sinó que hi havia restes de tela i d'una sola de sabata que, segons la hipòtesi dels agents, hauria fet servir durant el crim.

Els Mossos conclouen que la hipòtesi més probable és que Porfirio Fernández entrés al garatge de la víctima i s'amagués darrere d'un cotxe fins que el va veure baixar. Llavors, es va apropar al seu cotxe i el va intentar matar a trets. Va errar els dos primers trets i la resta de bales es van encallar. Per aconseguir matar-lo, el va començar a colpejar i, finalment, el va rematar a cops de culata de revòlver.

Judici interromput

Aquest dimecres a la tarda estava previst que declaressin també els pèrits de balística, els d'ADN i els forenses. Finalment, però, el judici ha quedat interromput perquè l'advocat de la defensa s'ha negat a continuar afirmant que no estava físicament en condicions de continuar després de 10 hores de judici. La magistrada li ha retret que no mostrés el seu desacord a fer sessions de matí i tarda en el moment d'elaborar el guió però ha suspès la sessió deixant els pèrits per dijous al matí.