Agredeixen a la presó l'acusat de torturar i matar la seva parella a Campdevànol

L'home es troba empresonat al Puig de les Basses

ACTUALITZAT 14:33h | L'home de 37 anys detingut la setmana passada acusat de maltractar, torturar i assassinar a la seva parella de 21 anys a Campdevànol (Ripollès), ha rebut una agressió dins de la presó del Puig de les Basses a Figueres (Alt Empordà) on es troba encarcerat a l'espera del dia del judici.

Els fets van tenir lloc a l'interior del pati del penal quan un altre reclús li va donar un cop de puny i posteriorment va ser atès pels serveis mèdics. Fruit de l'incident la direcció de la presó ha aplicat l'article 75 del reglament penitenciari a l'investigat pel crim de Campdevànol. Segons recull el seu redactat, això permet "adoptar mesures que impliquin limitacions regimentals" per salvaguardar "la integritat" del reclús.

A la pràctica, per exemple, pot suposar modificar-li horaris de determinades activitats o fer que no comparteixi menjador. Quan això s'adopta, des del centre -com indica el reglament- també se n'informa al jutjat de vigilància penitenciària. En paral·lel, també s'adoptaran mesures disciplinàries contra l'agressor (que poden acabar en conseqüències penals).

El suposat assassí es troba en presó provisional comunicada i sense fiança després de passar, dissabte passat, pel jutjat d’instrucció de guàrdia de Ripoll que en va decretar el seu ingrès. Té una causa oberta per assassinat amb traïdoria i acarnissament, agressió sexual i maltractament habitual de la dona morta.

L'autòpsia va determinar que la jove assassinada va patir una mort lenta i dolorosa provocada per múltiples traumatismes i pèrdua de sang. La víctima presentava un total de més de 60 ferides per tot el cos entre contusions i incisions. També tenia cremades, diverses dents trencades i al seu coll s'han pogut identificar marques de pressió sense arribar a asfixiar-la. Es confirma que l'homicida la va agredir sexualment amb un objecte que li va fer talls de profunditat a l'interior de la vagina.

El cos de la víctima es va trobar dimecres a dos quarts de quatre de la tarda després que l'investigat, un home de 37 anys amb antecedents policials per violència de gènere en relacions anteriors i tràfic de drogues, truqués al telèfon d'emergències. Va dir que la noia havia caigut en bici, li havia subministrat un medicament per calmar el dolor i no s'explicava com havia mort. La noia presentava senyals de violència.