Investiguen si la víctima de Campdevànol va ser agredida sexualment abans del crim

El detingut, parella de la noia, va dir que les lesions eren arran d'una caiguda amb bici

La noia de 21 anys trobada morta en un pis de Campdevànol (Ripollès) tenia múltiples ferides i contusions a tot el cos i algunes podrien ser de dies abans. L'autòpsia haurà de determinar les causes de la mort i, també, si hi podria haver hagut agressió sexual.

L'autòpsia que aquest dijous estan fent els forenses a la víctima haurà d'esclarir les causes de la mort. Segons fonts properes al cas, quan el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va arribar al pis, després de rebre l'avís, ja no van poder fer res per salvar-li la vida a la víctima, que en aquell moment era a un llit. Els indicis apunten que podia fer hores que havia mort.

A més, els sanitaris van veure que tenia ferides que podien ser compatibles amb una mort violenta. Per això, van activar el protocol i els Mossos d'Esquadra van anar fins al lloc dels fets.

La jove de 21 anys tenia múltiples contusions i lesions arreu del cos. Els investigadors i els forenses sospiten que algunes d'aquestes lesions podien ser de dies anteriors, una hipòtesi que també haurà de confirmar l'autòpsia.

Les sospites de criminalitat van fer que els Mossos prenguessin declaració a la parella de la noia, amb qui convivia al domicili del carrer Puntarró. L'home va dir, en un primer moment, que dimarts la noia havia sortit amb bicicleta i havia caigut. Com que estava adolorida, li va donar un medicament dimecres al matí i no s'explica com va morir.

Però el seu relat, que segons fonts consultades per aquest diari conté buits i imprecisions, no s'ajustaria als indicis que els investigadors, policia científica i la comitiva judicial -formada pel jutjat d'instrucció de Ripoll, el fiscal d'homicidis i forenses- han recopilat fins al moment.

Per això, ahir al vespre el van acabar detenint per la seva suposada relació amb la mort de la noia. A banda de determinar la causa de la mort, els forenses també comprovaran si la jove va poder ser víctima d'una agressió sexual o si té tòxics a l'organisme, que es podran detectar amb l'anàlisi toxicològic de les mostres preses.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra a la regió policial de Girona investiguen els fets, a l'espera de l'autòpsia i altres diligències que estan fent, com un crim masclista.

El cas està sota secret de sumari i el detingut està pendent de passar a disposició judicial.