El cap dels Mossos descarta que el crim de Lloret sigui obra de la màfia russa

La principal hipòtesi per als investigadors és un crim de violència masclista

Els Mossos d'Esquadra han celebrat el Dia de les Esquadra a la regió policial de Girona aquest dijous. Durant la seva intervenció, el comissari Josep Milan ha repassat la feina feta durant els darrers 25 anys i, entre les xifres que ha exposat, hi ha la del nombre de víctimes mortals de la violència masclista a la demarcació, que se situa en 47. Milan hi compta, també, la mare i la filla trobades mortes en una casa de la urbanització Els Pinars de Lloret de Mar aquest dimarts a la tarda.

Milan ha exposat que la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona continua treballant en el cas, recopilant i analitzant proves i, també, prenent declaració a l'entorn familiar. El comissari ha refermat que "tot apunta" a la hipòtesi principal dels investigadors, que és que l'home va atacar la seva dona i la seva filla amb una destral i un ganivet mentre dormien i que, després, es va treure la vida penjant-se d'una barana al jardí de la casa.

Així, el cap dels Mossos a les comarques gironines descarta que, en aquest punt, hagi sortit cap indici que apunti a una altra hipòtesi o línia d'investigació. "Ara estem centrats en resoldre això, ja veurem si surt alguna altra línia", ha apuntat. El comissari creu que la sospita de vincles amb la màfia russa són "especulacions" que no estan apuntalades amb les proves recopilades fins al moment. "Nosaltres ens centrem en el que trobem, i els investigadors expliquen que això és el que hi ha al domicili", ha afegit.

Segons fonts properes al cas, a la casa no hi havia cap accés forçat ni cap indici que indiqués la presència de més persones al xalet en el moment dels fets. Els investigadors estan pendents de rebre els resultats de les autòpsies que els forenses han fet als tres cossos i de fer el buidatge dels telèfons de la família localitzats a la casa.

Va ser un altre fill de la parella, que en aquell moment era a França, qui va donar la veu d'alerta el dimarts perquè intentava contactar amb la seva família però no ho aconseguia. Hi havia pogut parlar el vespre abans. Per això, els Mossos situen els fets la nit de dilluns a dimarts.

La família, d'origen rus i amb alt poder adquisitiu, passava temporades a la casa de Lloret de Mar. Els veïns de les cases veïnes van explicar que no havien sentit cap fressa estranya i que tampoc era una família conflictiva a la urbanització.