El crim de Lloret: matança domèstica o obra de la màfia?

La família Protosenya tenia una fortuna de 400 milions d'euros

El crim perpetrat abans d'ahir a Lloret de Mar (Selva) a mans de Sergey Protosenya desperta encara perspicàcies entre els veïns del municipi i el cos dels Mossos d'Esquadra. Després de trobar els cossos de la dona, Natalya Protosenya de 53 anys, i de la filla de 16 anys, Maria Protosenya, juntament amb la del progenitor penjat d'una barana al jardí, falta encara localitzar una nota de suïcidi.

La investigació treballa per trobar una explicació a l'assassinat que ha tingut com a protagonista una família adinerada russa on Sergey, format com enginyer i economista a Moscou, havia amassat una fortuna de 400 milions d'euros. Actualment estava vinculat a l'empresa distribuïdora de gas Novatek i, curiosament, ahir es va produir un segon crim molt semblant a Rússia on un home també vinculat amb el gas, hauria matat a la seva dona i filla per posteriorment suïcidar-se.

Aquesta no és però l'única suspicàcia que desperta als Mossos d'Esquadra, sinó que el cos de Sergey no presentava ni una sola taca de sang. Tant la dona com la filla van ser assassinades mentre dormien amb una destral i un ganivet. L'escena del crim presentava moltíssima sang, però en canvi el progenitor estava completament net. Tot plegat els porta a voler filar prim i no deixar cap hipòtesis sense treballar.

La finca, situada en el carrer Aiguablava 20 de la urbanització Els Pinars, es troba amb un accés elevat i no és possible de veure des del carrer. Els investigadors estan recollint les imatges de les càmeres de seguretat prèvies a la matança per intentar esbrinar si algú va accedir-hi hores abans. Mentrestant els mossos han enviat al laboratori uns mitjons tacats de sang, la destral i el ganivet per analitzar les mostres d'ADN.

La família Protosenya, eren aficionats al golf i molt actius a les xarxes socials. Allà mostraven sense embuts els seus viatges, competicions esportives on participaven (i ocasionalment guanyaven), feixos de bitllets i una important col·lecció de vehicles de luxe que anaven des de BMW fins a Mustangs, passant per Mercedes i Audis.

Ahir davant el consistori, durant el minut de silenci, s'hi van aplegar una setantena de persones, algunes molt properes al matrimoni que no s'acabaven de creure que tot plegat es tractés d'un crim passional.