Els escombriaires en vaga a Salt neguen que no es compleixin els serveis mínims

Acusen l'Ajuntament de "mentir" i "enfangar" el conflicte

Els escombriaires que fan vaga indefinida a Salt (Gironès) i que continuen acampats davant la seu d'FCC al polígon Torre Mirona, critiquen que l'escrit de l'Ajuntament on els acusa de no complir amb els serveis mínims només busca "enfangar" el conflicte amb "calúmnies i mentides". El president del comitè d'empresa, Xavier Vives, assegura que s'estan complint els serveis mínims i diu que, de fet, ja es temien que el consistori fes "una maniobra" com aquesta.

"Ja vèiem que l'estratègia de l'Ajuntament era mirar de calumniar-nos i que el Departament ens suspengués la vaga amb mentides com aquestes; nosaltres complim amb els serveis mínims, evidentment", diu Vives. "Cada dia recollim els contenidors de l'hospital, els CAP i el mercat, i ahir ja vam començar la recollida de rebuig i orgànica, com fixa el decret", hi afegeix.

El president del comitè critica que l'Ajuntament vulgui "fer por" per intentar que aixequin l'aturada. I ja avança que, si no rectifica, serà CCOO -sindicat que presideix el comitè- qui es plantejarà denunciar-los per "mentir".

Vives també assegura que avui, tercer dia de vaga, ja és el cinquè en què "no hi ha negociacions". D'ençà de l'última trobada, la concessionària no els ha dit res. "Ja no és que sigui anormal, és que fins i tot és inèdit; entenc que respon a l'estratègia de l'Ajuntament de fer un pols i un xantatge polític i emocional per reprimir els treballadors que demanen uns drets bàsics", assegura.