Salt denuncia que no es compleixen els serveis mínims en la vaga d'escombriaires

S’ha requerit a l’empresa que posi tots els recursos necessaris per solucionar l’incompliment

L’Ajuntament de Salt (Gironès) ha denunciat al departament d’Empresa i Treball l’incompliment dels serveis mínims de neteja viària i recollida d’escombraries decretats per la vaga indefinida iniciada el 25 de desembre. Des del consistori s’ha traslladat un recull de les auditories diàries que s’estan realitzant per, tal com es va comprometre el consistori, garantir els drets dels saltencs i saltenques.

En aquesta documentació es fa palès que no s’està atenent al decret de serveis mínims aprovats per la Generalitat, incomplint els següents punts:

  • “Pel que fa a la recollida de la fracció de rebuig i la fracció orgànica segregada i el seu transport, es procedirà a fer-ho de manera total cada 48 hores des de l'última recollida. En el supòsit que durant la jornada de recollida no s’hagi acabat totalment la recollida de residus (tant si es tracta de la fracció orgànica, de rebuig o selectiva la neteja s’haurà de continuar en les jornades següents fins a la seva retirada total”.
  • El dia 25 només es va realitzar la recollida dels contenidors propers als CAPS i centres de salut (orgànica)
  • El dia 26 que tocava la recollida de residus de la fracció rebuig de tot el municipi només es va realitzar la recollida dels contenidors propers als centres de Salut.

Aquests incompliments fan que l’acumulació de residus comenci a ser un greu problema de salut pública i per a la mobilitat de les persones.

Tota la documentació amb les auditories que recullen els incompliments dels serveis mínims també s’ha fet arribar l’empresa concessionària (FCC Medio Ambiente) i se’ls ha requerit que posin els recursos necessaris per solucionar aquesta disfunció.

Des de l’Ajuntament es torna a instar les dues parts implicades, empresa i treballadors, a tornar a seure a la taula de negociació, treballar en una solució consensuada i reprendre el servei al més aviat possible.