Els detinguts en l'operació contra la màfia russa ja declaren a l'Audiència Nacional

Tots han arribat a les instal·lacions en furgonetes de la Guàrdia Civil poc abans de les 10

Els detinguts que declaren aquest dilluns són l'empresari rus Andrei Petrov, el seu pare Boris, el seu cunyat, l'arquitecta Pilar Gimeno, i el president del Club d'Hoquei de Lloret de Mar, Joan Perarnau. A tots se'ls imputen delictes contra la hisenda pública, falsedat documental i blanqueig de capitals. També declara la germana de l'arquitecta, Teresa Gimeno.

Aquest dissabte Eloy Velasco ja va interrogar i va deixar en llibertat amb càrrecs la secretària d'Andrei Petrov, Jessica Oleguin, a qui va retirar el passaport i a qui sotmet a vigilància policial.

L'operació, que va comportar una sol·licitud de documentació a l'Ajuntament de Lloret de Mar per buscar informació relacionada amb suposats permisos d'obres il·legals, se centra Petrov, que tenia participació en gasolineres, restaurants i immobiliàries, i que en el moment de la detenció tenia un AK-47 a casa seva.

Un altre dels imputats és el president del Club d'Hoquei Lloret de Mar, Joan Perarnau. L'empresa de Petrov, Development Diagnostic Company (DDC), patrocinava l'equip, així com el club de futbol de la localitat. La marca apareixia impresa a les samarretes dels jugadors, i la vicepresidenta del club és Guadalupe Oliva Pujol, la dóna de l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo.

Les informacions periodístiques apunten a l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo -que no està imputat- que segons han publicat diversos mitjans hauria cobrat milers d'euros de Petrov a canvi d'un tracte de favor per part de l'Ajuntament. Crespo nega rotundament aquestes informacions i assegura que no ha rebut mai "ni un euro".

Un dels projectes executats per l'empresa de Petrov, DDC, va ser la reconversió de l'antiga plaça de Braus en un centre comercial. Tot i que d'entrada havia de ser una zona esportiva, el consistori i DDC van arribar a un acord per reconvertir l'espai per a usos comercials. La decisió va ser criticada per l'oposició.